Netflix assegura que complirà la quota de català que fixi la llei de l'audiovisual

El vicepresident de contingut de la plataforma a l'estat espanyol assegura que "respectaran la nova llei" i que els interessa el talent "en qualsevol idioma"

03 de desembre del 2021
Actualitzat a les 10:28h
Netflix
Netflix | Adrià Costa
Netflix respectarà les quotes de català, basc i gallec que fixi la nova llei de l'audiovisual espanyola. Ho ha assegurat el vicepresident de contingut original de Netflix a Espanya i Portugal, Diego Ávalos, en una entrevista a El País. Ha afirmat que, "encara que sigui aviat per valorar de manera definitiva el projecte de llei", compliran amb la legalitat establerta a l'Estat perquè "les normes estan per sobre de tot". I ha afegit que, des de Netflix, "els interessa el talent en qualsevol idioma".

Ávalos ha reafirmat l'aposta del gegant de l'audiovisual per Espanya. "És ferma. La diversitat geogràfica, cultural i de talent és realment impressionant", ha reblat, després de recordar que Netflix ha rodat en tretze autonomies. Ara per ara, les negociacions entre ERC i el PSOE per desencallar la situació de la nova llei de l'audiovisual manté en escac totes les plataformes, que resten pendents per adaptar-se a la nova normativa estatal.

Preguntat sobre quina part del catàleg està traduït, subtitulat o doblat, a llengües oficials, el vicepresident de contingut original de la plataforma ha explicat que "no mesuren el catàleg d'aquesta manera". "No podria dir-ho, perquè no ho dividim amb idiomes", ha precisat. En tot cas, les xifres de contingut en català al servei de Netflix a l'estat espanyol és fàcil de comprovar: Netflix no arriba a la trentena de títols, d'un catàleg de 5.300 productes. Les xifres aproximades són demolidores.

Tot i això, Ávalos ha explicat que l'any passat van multiplicar per dos el nombre de sèries i pel·lícules que estan produint, d'unes 20 a més de 40 a Espanya. Això es tradueix en més de 1.500 llocs de treball directes i més de 20.000 dies de feina per a figurants l'últim any. "Són produccions que inclouen molts recursos i persones", ha dit. El vicepresident de contingut ha recordat que Netflix té l'única seu de producció de la Unió Europea a Madrid.