L'agència d'intel·ligència europea es desvincula de l'informe del «New York Times» sobre el procés i Rússia

Josep Borrell assegura que l'EU INTCEN no ha elaborat el document en qüestió ni sap qui n'és l'autor

Josep Borrell, alt representant de la diplomàcia europea.
Josep Borrell, alt representant de la diplomàcia europea. | Europa Press
02 de desembre del 2021
Actualitzat a les 14:42h
El cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, ha negat aquest dijous cap vinculació de l'agència d'intel·ligència de la Unió Europea amb l'informe que va publica el The New York Times i que apuntava vincles de l'entorn de Carles Puigdemont amb Rússia per aconseguir suports per al procés.

Borrell ho ha dit en resposta a una pregunta presentada per Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. "L'EU INTCEN no és l'autor de l'informe d'intel·ligència que menciona l'article del The New York Times i no sap qui és el responsable de l'informe en qüestió", ha dit Borrell per escrit. 

A través de Twitter, Puigdemont ha alertat que, més enllà de la importància de constatar que l'agència d'intel·ligència europea no és l'autora de l'informe, el més rellevant és que "no saben qui en pot ser l'autor".

"Si l'agència de la intel·ligència europea declara oficialment que no saben qui pot haver fet l'informe, o bé l'agència és molt poc intel·ligent o bé no li interessa estar involucrada en un dossier carregat de falsedats", ha dit l'expresident, que també ha criticat qui va fer "ús partidista" de la informació publicada al prestigiós rotatiu nord-americà.