El local incendiat a la plaça Tetuan apareix a la llista dels Mossos de llocs ocupats de risc

L'informe va ser elaborat després de l'incendi d'una nau a Badalona l'any passat i inclou 65 espais

Mossos davant l'edifici on s'han produït els fets
Mossos davant l'edifici on s'han produït els fets | Frederic Esteve
L.G.
30 de novembre del 2021
Actualitzat a les 20:06h
El local incendiat a la plaça Tetuan de Barcelona on han mort aquest dimarts quatre persones –dues d'elles nens petits- de la mateixa família apareix a la llista que els Mossos d'Esquadra van fer de llocs ocupats de risc. Aquest informe, que comptabilitza 65 espais, el va elaborar la policia després de l'incendi que es va produir en una nau ocupada a Badalona, on van morir quatre persones.

El local afectat ara era una antiga sucursal bancària on vivia més d'una família. Per la seva part, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els serveis tècnics del districte de l'Eixample van fer una inspecció el passat 18 d'octubre al local i no van trobar cap risc imminent. Van constatar que les condicions no eren dolentes a nivell estructural, indiquen fonts municipals.

En un comunicat posterior, els Mossos han explicat que el local constava com a ocupat des del gener del 2020. Pocs dies després, el representant legal de l'entitat bancària, Evo Banco, va denunciar l'ocupació i es va trametre informe i denúncia a l'autoritat judicial. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana realitzaven accions per mantenir la seguretat i la convivència a la zona, ja que hi havia nombroses queixes veïnals i problemes al voltant d'aquest local.

Estava inclòs en l'informe de locals ocupats que van elaborar els Mossos arran de l'incendi d'una nau a Badalona. En aquesta llista es va referència a la salubritat del lloc, nivell de les instal·lacions, situació actual del local i persones que hi viuen, en quines condicions, i si hi ha queixes veïnals i conflictes de convivència i seguretat. En total s'hi comptabilitzen 65 espais.

A la Regió Policial Metropolitana Barcelona hi ha el 42%, seguit de la Regió Policial Metropolitana Sud amb un 15% i la Regió Policial Girona i Ponent, amb un 8%. Justament, abans de l’incendi, els Mossos han estat activats per una forta discussió i baralla en el local que s'ha cremat. Els agents han mediat entre les dues parts i han identificat totes les persones fins que un dels grups ha abandonat el lloc. Ara, els especialistes del cos treballen en una inspecció i control dels diferents espais del local i del lloc on podria haver-se originat el foc.
Arxivat a