Enllumenat LED a la Gran Via per estalviar energia i incrementar la seguretat viària

L'actuació ha tingut un cost de 275.914 euros i és la segona fase d'un conjunt de canvis que s'estan fent a les Rondes de Barcelona

Enllumenat LED a la Gran Via de Barcelona
Enllumenat LED a la Gran Via de Barcelona | AMB
NacióDigital
27 de novembre del 2021
Actualitzat a les 17:24h
L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha substituït l'enllumenat de la Gran Via de Barcelona en el tram entre la plaça de les Glòries i el límit amb Sant Adrià de Besós i hi ha instal·lat tecnologia LED.

Segons detallen des de l'AMB, aquest canvi comporta dos beneficis importants. En primer lloc, es millora l'eficiència energètica, ja que cada any es consumiran gairebé 150.000 kWh menys, una xifra que equival a la despesa de 20 habitatges. I, en segon, s'augmenta la seguretat viària a la zona i, per tant, es disminueix la perillositat de la via.

Es tracta d'una segona fase que té com a precedent la substitució d'enllumenat al túnel de la Vila Olímpica de les Rondes durant la primavera del 2020, on ja s'hi van col·locar més de 350 projectors LED. L'AMB té previsió de fer tres actuacions més com aquestes als túnels de Colom, Pla de Palau i b de la Ronda Litoral.

L'actuació en aquesta zona de la Gran Via ha tingut un cost de 275.914 euros, i el 50% de la qual està finançada amb el programa "Ayudas a entidades locales para proyectos de inversión en economía baja en carbono" que emet l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía amb l'objectiu d'aconseguir una economia més neta i sostenible.
Arxivat a