Deixen a punt de judici el capellà d'una escola de Barcelona detingut per pedofília

Els Mossos el van arrestar a mitjans del març passat després de rebre un avís a través de les xarxes socials

L'escola Manyanet de Sant Andreu, en una imatge d'arxiu
L'escola Manyanet de Sant Andreu, en una imatge d'arxiu | ND
L.G.
26 de novembre del 2021
Actualitzat a les 22:04h
El jutge ha conclòs la investigació sobre el capellà de 64 anys de l'escola Manyanet del barri de Sant Andreu, a Barcelona, detingut a mitjans de març per pedofília i ha resolt que veu indicis de delicte en el cas, segons ha avançat El Periódico i ha pogut confirmar l'ACN.

Els Mossos el van detenir després de rebre un avís a través de les xarxes socials i de trobar al seu ordinador vídeos i fotografies de temàtica pedòfila, suposadament descarregats d'internet. També hi havia arxius d'aquest tipus al seu telèfon mòbil. El jutge ha donat trasllat de la causa a la Fiscalia i a les acusacions particulars perquè presentin els seus escrits en deu dies. Després serà el torn de la defensa.

Segons el jutge Francisco Miralles, titular del Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona, "de les actuacions practicades es desprèn que J. C. V. des de data indeterminada i com a mínim fins al 16 de març del 2021 posseïa al disc dur del seu ordinador portàtil aproximadament unes 1.000 fotografies i uns 400 vídeos que contenien imatges pornogràfiques amb menors d'edat i al seu telèfon mòbil 152 arxius més de les mateixes característiques".

Fonts de l'Arquebisbat de Barcelona precisaven en el moment que van transcendir els fets que l'arrestat és un religiós no diocesà –que no depèn orgànicament de la diòcesi de Barcelona- i afegien que no tenien constància de cap actuació, perquè el tribunal eclesiàstic no havia rebut cap denúncia.

Arxivat a