El govern espanyol llança el bonus digital per transformar les pimes i autònoms

La vicepresidenta Nadia Calviño presenta el programa, vinculat als fons europeus, que està dotat amb 3.000 milions d'euros

La vicepresidenta Nadia Calviño amb la secretària d'Estat de Digitalització, Carme Artigas
La vicepresidenta Nadia Calviño amb la secretària d'Estat de Digitalització, Carme Artigas | Europa Press
25 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:56h
Només un 20% de les pimes disposa d'una pàgina web i tan sols un 14% de les petites i mitjanes empreses té un pla de digitalització. Espanya és un dels països més endarrerits de la UE pel que fa a transformació digital. Per respondre a aquest repte, el govern espanyol ha elaborat un programa d'ajudes econòmiques per impulsar la digitalització de pimes i autònoms. La vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha presentat aquest dijous -en un acte conjunt a Barcelona i Madrid- el "kit digital", un bonus dotat amb 3.000 milions d'euros dels fons europeus Next Generation.

La primera convocatòria es farà abans que acabi l'any, estarà adreçada a empreses d'entre 10 i 49 treballadors, i estarà dotada amb 500 milions d'euros. L'any vinent, s'ampliarà a empreses d'altres dimensions. "Es tracta d'un dels principals programes d'inversió del Pla de Recuperació", ha assegurat la vicepresidenta, "un programa que no té precedents en el nostre país" i proporcionarà un bonus digital perquè les empreses puguin adquirir instruments digitals en el mercat, des d'elaboració de webs a botigues de venda electrònica, cibersegufretat, gestió de clients o de proveïdors. 

Calviño, acompanyada per la secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, ha definit el programa de digitalització com "una oportunitat única per pujar-nos a la nova economia". Perquè "el futur s'escriu en digital". Ha afirmat que el kit digital va dirigit al que ha definit com a "cor de l'economia", el format per pimes i autònoms, que són el 99% de les empreses de l'estat espanyol i suposen quasi la meitat de l'ocupació. Un sector que ara ha d'invertir al màxim en estructures digitals.

La transformació digital és una de les quatre potes estratègiques del Pla de Recuperació, junt amb l'aposta per l'economia verda, la cohesió territorial i la igualtat de gènere. Calviño ha assegurat que Espanya és el país "més avançat de la UE en l'execució del Pla de Recuperació i en el desplegament de les reformes que implica el Pla".