Protesta de llogaters de Barcelona contra les pròrrogues de contractes per esquivar la llei d'habitatge

Un grup de veïns d'un bloc de Rocafort i el Sindicat de Llogateres denuncien com la propietat rebutja firmar contractes de set anys i força renovacions temporals per saltar-se la regulació de preus

Protesta de llogaters a Barcelona
Protesta de llogaters a Barcelona | Sindicat de Llogateres
24 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:17h
Nou conflicte per la regulació dels preus dels lloguers a Barcelona. Un grup de veïnes d'una finca del carrer Rocafort, a l'Esquerra de l'Eixample, han protagonitzat un acte de protesta aquest dimecres per denunciar l'actitud de la propietat de la finca, que es nega a signar contractes de set anys -en el marc de la llei d'habitatge- i força els inquilins a assumir pròrrogues temporals. La voluntat de la propietat, així com la immobiliària que l'assisteix, és esquivar la regulació catalana de contenció de preus dels lloguers, tal com han denunciat el Sindicat de Llogateres.

La plataforma, així com els llogaters afectats, han denunciat amb la seva acció un comportament que va en la línia oposada a "defensar el dret a viure de lloguer dignament". Quatre dels veïns temen ser expulsats de les seves llars i es mostren preocupats per la "inestabilitat" en què es troben, malgrat disposar d'empara normativa. Dues veïnes més de la mateixa finca ja van haver de marxar davant la negativa d'una renovació de contracte. Al bloc s'han denunciat tant "manca de manteniment" com "clàusules abusives".

Els inquilins afectats i el Sindicat de Llogateres s'han plantat aquest dimecres davant de la immobiliària que gestiona la finca, Finques Teixidor, per reclamar una solució que passi per la renovació dels contractes tal com marca la llei catalana, l’eliminació de clàusules abusives en la relació entre propietari i arrendatari, i un compromís de manteniment de l’estat de la finca. I finalment s'ha aconseguit que els quatre contractes prorrogats s'hagin renovat per set anys i sense canvis en els preus.
 
Arxivat a