La família d'Helena Jubany demana al jutge que imputi tres sospitosos pel crim

Són dues persones de l'entorn de la unió excursionista i l'usuari que l'assetjava en xats d'Internet

El nou record a Helena Jubany a Sabadell
El nou record a Helena Jubany a Sabadell | Albert Hernández
23 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:59h
La família d'Helena Jubany, la jove bibliotecària de Mataró assassinada a Sabadell el 2 de desembre del 2001, demana al jutjat que instrueix el cas que imputi tres sospitosos del crim. Els sospitosos són dues persones de l'entorn de la Unió Excursionista de Sabadell i l'usuari que assetjava la bibliotecària en xats d'Internet.

L'advocat de la família, Benet Salellas, ha alertat que la investigació està en temps de descompte perquè falten només tres mesos perquè prescrigui i que la imputació d'aquests sospitosos evitaria que el cas quedi impune. La família també sol·licita que es creï un grup mixt d'investigació de Policia Nacional i Mossos d'Esquadra que doni un impuls definitiu al cas.

La defensa també ha recorregut al Tribunal Constitucional (TC) la interlocutòria de la secció tercera de l'Audiència de Barcelona que acceptava el recurs presentat per l'aleshores investigat Santi Laiglesia i ha avisat que arribarà "fins a qualsevol instància possible".

La família ha denunciat el paper "nefast" que ha tingut la policia des de la reobertura i ha denunciat la manca de "sensibilitat" de l'Audiència de Barcelona que va desestimar la reobertura. "Seguirem lluitant perquè es faci justícia per l'Helena", han dit en un comunicat i han assegurat que compten amb "el suport, la complicitat i l'amor" de moltes persones que han no han defallit en la seva solidaritat.