Detenen un traficant d'armes internacional a Barcelona

Pierre Konrad Dadak ja tenia dues ordres de detenció pendents quan els Mossos el van identificar

Detall d'un vehicle policial
Detall d'un vehicle policial | Cedida
Irene Montagut
22 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:41h
El multimilionari franco-polonès Pierre Konrad Dadak ha estat detingut aquest cap de setmana a Barcelona després que una patrulla dels Mossos d'Esquadra l'hagi identificat al districte de Ciutat Vella. Es tracta d'un famós traficant d'armes internacional amb negocis a Europa i Àfrica, segons ha avançat El Caso. 

Segons informa el mateix digital, Dadak té dues ordres de detenció pendents: la primera, d'un jutjat de Marbella per delicte d'estafa, i la segona, de l'Audiència Nacional per blanqueig de capitals. A més, Alemanya també el busca per un delicte de blanqueig de capitals. Aquesta detenció és la tercera des del 2016 a l'estat espanyol.

Dadak estava al radar policial des del 2012, després d'instal·lar-se a Eivissa. Va ser el 2016 quan la policia espanyola el va detenir per primer cop després d'una batuda a la seva mansió on van intervenir fins a un centenar d'agents. En aquell moment, la policia va anunciar el desmantellament d'una xarxa de traficantsd'armes mundial.

Amb el temps, els delictes de frau i blanqueig de capitals van anar agafant rellevància i, després de passar un any i mig en presó preventiva, el 2018 Dadak va ser detingut de nou per una ordre internacional de cerca i captura. Tot i això, hores després va poder sortir en llibertat. Havia estat desaparegut fins ara, ningú l'havia localitzat i, per ara, es desconeixen els motius que el van portar fins a Barcelona. 
Arxivat a