Marxa lenta de transportistes a la Ronda Litoral contra la Zona de Baixes Emissions

La protesta genera retencions a la B-10 i es repetirà dilluns 22 i dimecres 24 de novembre a la tarda

Zona de Baixes Emissions
Zona de Baixes Emissions | Ricard Novella
I.M.
20 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:21h
Un grup de transportistes està realitzant aquest dissabte al matí una marxa lenta a la Ronda Litoral contra la prohibició de circular per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona a partir del 2022. La protesta dels camioners ha començat a les 09.00 hores a la gasolinera BP de la C-58, a Montcada i Reixac, i està recorrent la B-10 entre el Nus de la Trinitat i el Nus del Llobregat.

Els transportistes deixen un carril lliure a la circulació i, de moment, les retencions són poc destacables. La protesta es repetirà el proper dilluns 22 de novembre –entre les 18 i les 20 hores- i el dimecres 24, també en el mateix horari. Finalment, els transportistes han anunciat una altra concentració de rebuig a la ZBE el 4 de desembre al carrer Aragó.

A partir del mes de gener del 2022, camions i autocars petits no podran circular per la Zona de Baixes Emissions i els autocars de transport col·lectiu tampoc podran fer-ho a partir de juliol, ja que s'haurà acabat la moratòria de sis mesos de la ZBE per a aquests vehicles. El sector dels transportistes preveu que fins a 7.000 camions i vehicles pesants es vegin obligats a deixar de circular per Barcelona i rodalies.

Per això, els transportistes demanen l'homologació de filtres i catalitzadors per reduir els contaminants dels camions i poder seguir circulant, amb l'objectiu d'evitar haver d'adquirir camions pesants nous. "La solució no ha de passar per canviar els camions. A favor del planeta sí, però també en contra de perdre la nostra feina", recalquen des del sector.

La Plataforma d'Afectats per Restriccions Circulatòries (AsocParc) dona suport a la manifestació dels transportistes i convida els ciutadans a unir-se a la marxa lenta fent visible una armilla reflectant groga.
Arxivat a