1 de 10
cossos de seguretat

Elena remarca la necessitat de garantir l'equilibri en la confiança mútua entre ciutadania i cossos de seguretat

El conseller assegura que cal preservar el dret de la seguretat individual en l'inici del curs acadèmic a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya

Ofrena floral als companys caiguts en servei en l'acte d'inici del curs acadèmic a l'ISPC | ACN
per I.M., Barcelona, Catalunya | 19 de novembre de 2021 a les 13:32 |
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, assegura que cal treballar per garantir l'equilibri de confiança mútua entre la ciutadania i els cossos de seguretat, sobretot després dels incidents que s'han registrat en els darrers mesos.

Elena ho ha dit en l'acte d'inici del curs acadèmic a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), a Mollet del Vallès, on ha destacat la necessitat de l'existència d'un clima de confiança entre policia i ciutadans per garantir una "seguretat plena". En el seu discurs també ha destacat que cal vetllar per garantir el dret de la seguretat sense que aquest sigui només un "privilegi dels homes", i ha reforçat el paper de l'ISPC per esdevenir un centre de referència a nivell europeu.


L'acte ha comptat amb el tradicional reconeixement als servidors públics que han perdut la vida en el darrer any, amb una ofrena floral al monument situat al pati de banderes de l'ISPC. El professor de Criminologia de la Universitat de Cambridge Justice Tankebe ha estat l'encarregat d'impartir la conferència inaugural, que sota el títol "Seguretat, ciutadania i confiança", ha establert els paràmetres que han de servir per permetre aquest clima garantista i de respecte entre els ciutadans i els cossos policials.

És en aquest marc que Elena s'ha fet seves les reflexions de Tankebe, tot destacant que sense confiança entre ciutadania i cossos de seguretat no es pot garantir la seguretat plena. "És un tema que ens ocupa i preocupa, sobretot després dels incidents viscuts en els darrers mesos", ha assenyalat Elena, apuntant que estan treballant en garantir aquesta relació de confiança mútua "tan bé com es pot".


És per aquest motiu que es treballa perquè l'ISPC pugui jugar un paper en la generació de reciprocitats. "Comencem una nova etapa amb un ISPC més obert a la societat, amb una sèrie de debats sobre seguretat i emergències i un conjunt de xerrades", ha apuntat Elena.

En aquest sentit, el conseller d'Interior ha assegurat que un dels reptes que ha d'afrontar la seguretat pública és mirar al futur, amb un procés on la feminització del cos ha de jugar un paper important i garantir els drets dels servidors públics en l'àmbit de la seguretat, com ara el de la jubilació anticipada. "Tothom té dret de viure en entorns segurs", ha destacat, assegurant que la seguretat no ha de ser "un privilegi dels homes". "Ha de ser un dret de tothom, homes i dones, per això serà una prioritat garantir un dret sense el qual no ens podem sentir que som en una societat segura", ha apuntat.


L'acte ha servit per donar el tret de sortida oficial al curs acadèmic 2021-2022, en què un total de 1.324 alumnes es formaran a les instal·lacions de l'ISPC. D'aquests, un 53,63% (710) corresponen a aspirants a agents del cos de Mossos d'Esquadra, mentre que un 46,37% (614) estaran destinats a cossos de policies locals i municipals.

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació