La CUP no descarta retirar l'esmena a la totalitat dels pressupostos «si hi ha canvis substancials»

Eulàlia Reguant exposa els cinc punts claus dels anticapitalistes en la negociació amb el Govern: macroprojectes, habitatge, fiscalitat, autodeterminació/independència i la repressió

Carles Riera i Eulàlia Reguant parlant amb Pere Aragonès durant el debat d'investidura
Carles Riera i Eulàlia Reguant parlant amb Pere Aragonès durant el debat d'investidura | ACN
17 de novembre del 2021
Actualitzat a les 9:27h
La CUP es mostra disposada a retirar l'esmena a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat del 2022 si les converses amb el Govern avancen "i si hi ha canvis substancials". Eulàlia Reguant, diputada dels anticapitalistes al Parlament, ha assegurat en una entrevista a Els Matins de TV3 que "no tindrien cap problema en fer-ho" si es produeix un gir en aquestes negociacions amb l'executiu de Pere Aragonès. Ella mateixa ha assegurat que existeixen cinc eixos clau perquè la CUP accepti els pressupostos: macroprojectes, habitatge, fiscalitat, autodeterminació/independència i la repressió.

Reguant considera que el soci preferent de l'executiu d'Aragonès, arran de "la fotografia del debat de política general", és el PSC i això difereix de les intencions dels anticapitalistes. "Seria incompatible que el govern acceptés la nostra proposta i a la del PSC. Nosaltres volem trencar el model de la sociovergència", ha explicat. La diputada ha contraposat les propostes del seu partit que "busquen trencar amb les dinàmiques sociovergents" amb l'aposta del PSC pel BCN World i els Jocs Olímpics d'Hivern.