Una dona fa el gest de socors en un hospital i els Mossos detenen la seva parella

L'home, de 64 anys, colpejava, insultava i menyspreava la dona, que esperava en un centre de Sarrià-Sant Gervasi després d'una nova agressió

El gest per demanar ajuda
El gest per demanar ajuda | Wikipedia Commons
Victor Rodrigo
15 de novembre del 2021
Actualitzat a les 16:07h
Els Mossos d'Esquadra han detingut un home per maltractaments masclistes després que la seva parella hagi fet el gest de socors a la sala d'espera d'un hospital. Els fets es van produir el passat 11 de novembre en una clínica privada del barri de Sarrià-Sant Gervasi. Tant ella com la seva parella, amb qui portava 10 anys de relació, esperaven al centre quan ella va realitzar el gest amb la mà per indicar ser víctima d'agressions o d'estar en parell.

Una treballadora de l'hospital va reconèixer l'expressió i va decidir trucar el 112 per avisar la policia. Diversos agents dels Mossos van acudir al centre de la zona alta de la capital catalana i van ajudar la dona, que els va explicar que era víctima de cops, insults i menyspreus per part de la parella, l'home, de 64 anys. Els agents van decidir detenir-lo i ha passat a disposició judicial.

Com es pot reconèixer el gest?
Els Mossos d'Esquadra van difondre la setmana passada un vídeo a les xarxes socials explicant com es podia fer aquest gest per tal de saber si una persona es trobava en perill. Com es pot veure en les imatges, un agent de la policia catalana explica que consisteix a obrir el palmell de la mà, tancar el dit pols, i posteriorment tancar els altres quatre dits acabant fent el senyal d'un puny.
 
Arxivat a