Els fons Next Generation estrenen oficina per acompanyar les empreses catalanes

L’objectiu és que les companyies captin més del 20% dels fons de l’Estat

El conseller Torrent presenta l'Oficina Next Generation
El conseller Torrent presenta l'Oficina Next Generation | Departament d'Empresa i Treball
15 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:05h
Els fons Next Generation estrenen oficina a Barcelona. El conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, acompanyat de la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Natàlia Mas i Guix, han inaugurat l'espai aquest dilluns al matí acompanyats d'alguns dels representants de les primeres empreses beneficiàries

L'objectiu principal d'aquesta oficina és el d'acompanyar les empreses catalanes en l'obtenció d'aquests recursos i captar així més del 20% dels fons de l'Estat. "Volem maximitzar el retorn dels fons cap a les empreses catalanes. És una oportunitat única per a la transformació total del sistema productiu", ha assegurat el conseller.

Des de la seu d'ACCIÓ a Barcelona, la nova oficina alertarà les pimes i empreses catalanes sobre les noves convocatòries que s'adeqüin als seus projectes i treballarà per identificar iniciatives de companyies que hi puguin optar. Experts d'ACCIÓ acompanyaran de manera individualitzada les empreses en el procés de presentació i buscaran socis per crear consorcis empresarials quan les convocatòries requereixin la presentació agrupada dels projectes. 

Aquesta nova oficina es coordinarà amb la resta d'òrgans de la Generalitat implicats en els fons Next Generation, així com amb els òrgans estatals. A més, la consellera delegada d'ACCIÓ ha anunciat que per poder assessorar en àmbits de competència estatal també s'obrirà una delegació a Madrid. 

El Departament d'Empresa i Treball ha reclamat a l'Estat la cogestió dels fons perquè la Generalitat pugui fixar directrius per repartir-los i assegurar que arribin a les pimes. Així ho ha anunciat el conseller Torrent, tot i que també ha remarcat que, per ara, el govern espanyol no ho ha acceptat.

Des que la Comissió Europea va anunciar la creació dels fons Next Generation, ACCIÓ ha rebut propostes de projectes de més de 700 empreses catalanes interessades a accedir a les convocatòries dels ajuts. A més, també s’han organitzat diverses sessions virtuals per clarificar la situació de les convocatòries i garantir la màxima informació disponible, amb l’assistència de 4.000 representants d’empreses.
Arxivat a