ERC votarà «no» a la tramitació del pressupost de Barcelona del 2022

Maragall diu que el govern de Colau i Collboni "s'ho ha guanyat a pols" i creu que cal enviar un missatge de "distància"

El líder d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall
El líder d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall | ACN
NacióDigital
15 de novembre del 2021
Actualitzat a les 21:17h
ERC ha anunciat aquest dilluns que votarà en contra de la tramitació del pressupost de Barcelona per al 2022. Segons ha explicat el líder del grup republicà a l'Ajuntament, Ernest Maragall, dimecres diran 'no' a l'aprovació inicial del pressupost, tràmit que es votarà a la Comissió d'Economia del consistori. "Votarem no amb absoluta convicció i responsabilitat", ha dit en una atenció a mitjans de comunicació.

Maragall ha afirmat que el govern de Colau i Collboni "s'ho ha guanyat a pols" pels "incompliments" i el "menysteniment als barris" en els darrers dos anys. A banda, també ha parlat de "manca d'horitzó". Per això, el republicà creu que cal enviar un missatge explícit de "distància" i "disponibilitat". "Nosaltres estem preparats", ha dit. En cas que l'aprovació inicial superi el tràmit a la Comissió d'Economia d'aquest dimecres -cal majoria simple-, l'aprovació definitiva no es votarà fins al plenari del mes de desembre.

Maragall ha argumentat que hi ha "moltes raons" per votar en contra del pressupost, com la "manca d'ambició i de projecte": "Estem quasi obligats a actuar en nom de l'interès general de la ciutat". Esquerra considera que cal una nova formulació de model econòmic que aposti per la diversificació de l'economia i s'allunyi de la dependència del turisme, així com "un nou urbanisme imprescindible".

A parer dels republicans, la proposta de l'executiu municipal de cara l'any vinent tampoc té prou ambició per afrontar la transició energètica. D'altra banda, també ha indicat que cal parlar de civisme, neteja i seguretat. A més, s'ha referit a la mobilitat i la relació entre Barcelona i la seva àrea metropolitana adduint que la xarxa de transport públic és insuficient i criticant la congestió diària per accedir a la ciutat.

A part, ha reiterat que hi ha hagut incompliments per part del govern municipal que reforcen el vot contrari d'ERC. Entre aquest, Maragall ha citat el cas de la reforma de la Rambla, que encara no ha començat ni tampoc té data prevista d'inici. De fet, el cap de grup ha fet aquestes afirmacions des de davant del comptador gegant instal·lat a la Rambla que quantifica els dies de retard que acumula el projecte de reforma de l'espai. Precisament aquesta setmana el comptador sumarà 2.000 dies.

"És el missatge de l'incompliment i del menysteniment del govern municipal en relació al centre de la ciutat i els veïns de Ciutat Vella", ha dit Maragall, que ha apuntat que fa vora cinc anys que haurien d'haver començat les obres. "Encara estem esperant", ha afegit. Al seu costat, el regidor Jordi Coronas ha lamentat que el projecte segueixi al calaix. En aquest sentit, Coronas ha anunciat que dimarts ERC presentarà una proposta a la Comissió d'Urbanisme perquè es fixi pressupost i calendari a la reforma.
Arxivat a