La Fiscalia demana tres anys de presó i 17 d'inhabilitació a Josep Alay pel viatge a Nova Caledònia

El ministeri fiscal acusa el cap de l'oficina de Puigdemont dels delictes de malversació i prevaricació

Josep Lluís Alay
Josep Lluís Alay | ACN
10 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:15h
La Fiscalia demana tres anys de presó i disset d'inhabilitació per a Josep Alay pels delictes de malversació i prevaricació pel viatge que va fer com a observador del referèndum de Nova Caledònia el 2018, tal com ha avançat El Món i ha confirmat NacióDigital. Alay, cap de l'oficina de l'expresident Carles Puigdemont, s'enfronta a un judici que segons la defensa té motivacions polítiques. 

El cas concret neix d'una querella de la Fiscalia, que en un principi també anava dirigida contra la secretària general de la Presidència, Meritxell Massó. En el seu cas, el cas s'ha arxivat, però per a Alay continua actiu.

Es jutjarà la procedència de 4.580 euros del viatge a Nova Caledònia -del 30 d'octubre al 6 de novembre de 2018- i també 15,20 euros del peatge per una visita que va fer Alay als presos polítics a la presó de Lledoners, el 3 de setembre de 2018, i que hauria pagat amb la "targeta corporativa". La Fiscalia creu que no hi ha motius que justifiquin el pagament d'aquests conceptes a través de l'oficina de l'expresident.

Alay té diverses causes obertes i aquesta és la primera que arribarà a judici. També se l'investiga en l'operació Volhov, concretament en la peça que fa referència als contactes amb la intel·ligència russa, i també per negocis entre empreses russes i xineses. Ara com ara no hi ha acusacions formulades. La defensa sosté que tot plegat és una persecució política per la responsabilitat d'Alay al capdavant de l'oficina de l'expresident Puigdemont.