La CUP proposa a la militància una pregunta arbre per decidir sobre els pressupostos

L'Assemblea dels anticapitalistes decidirà aquest cap de setmana si autoritza la tramitació dels comptes de la Generalitat

Dolors Sabater passa per davant de Pere Aragonès i Jordi Puigneró, al Parlament
Dolors Sabater passa per davant de Pere Aragonès i Jordi Puigneró, al Parlament | Gala Espín
09 de novembre del 2021
Actualitzat a les 22:03h
La CUP ha fet públiques aquest dimarts al vespre les preguntes que farà a la militància entorn de l'aprovació o no dels pressupostos del Govern. Els anticapitalistes presentaran a l'Assemblea d'aquest cap de setmana una votació en què es contempla una abstenció que permeti la tramitació dels comptes de la Generalitat, o bé la presentació d'una esmena a la totalitat que aturaria els tràmits.

En cas que el resultat d'aquesta primera pregunta doni llum verda a l'abstenció, es votarà si l'acord és insuficient per a l'aprovació definitiva, i per tant, cal seguir negociant amb l'executiu català, o bé si l'acord amb les altres formacions independentistes és suficient, i per tant, es pot dur a terme la votació definitiva dels comptes al Parlament.

Ara bé, en cas que l'opció vencedora sigui la de la presentació d'una esmena a la totalitat, la CUP pregunta a la militància per dos escenaris més: o se segueix negociant amb el Govern o els líders anticapitalistes donen per tancada la negociació pels pressupostos de l'any que ve. El període de votació d'aquestes qüestions començarà el diumenge vinent a les 23.59 hores i acabarà el dilluns a la mateixa hora.

Des del Parlament, el diputat Xavier Pellicer ha evitat fer una valoració clara dels pressupostos que ha presentat aquest migdia el conseller d'Economia, Jaume Giró, i ha insistit que cal un gir a l'esquerra real i avenços en el procés. Són dues demandes que la formació anticapitalista fa des que va començar la legislatura i que, segons ells, no s'estan complint.