Júlia Otero, «Sàpiens» i Filmin, guardonats amb el Premi Nacional de Comunicació

La Generalitat també reconeix els programes "Crims" i "Polònia", a banda de la Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona

Julia Otero, en els premis Ondas del 2018.
Julia Otero, en els premis Ondas del 2018. | Pau Cortina / ACN
02 de novembre del 2021
Actualitzat a la 13:11h
La periodista Júlia Otero, la revista Sàpiens i la plataformaFilmin són tres dels guardonats amb el Premi Nacional de Comunicació 2021 que atorga la Generalitat. Així ho ha decidit aquest dimarts el Govern, segons ha detallat la portaveu Patrícia Plaja. Otero disposa d'una àmplia trajectòria en mitjans catalans i estatals, i en els últims mesos ha estat de baixa per lluitar contra un càncer. La revista Sàpiens, de referència en clau històrica, complirà dues dècades l'any vinent, mentre que Filmin s'ha anat convertint, amb el pas dels anys, en una de les referències en cinema independent dins la multitud de plataformes existents. També és una de les que més ha apostat pel català.

En el camp de la ràdio, el programa Crims, que també rebrà l'Ondas, serà guardonat en la seva categoria, i en televisió el premi se l'endú Polònia, produït per Minoria Absoluta i que s'emet cada dijous a TV3. La Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona serà guardonada amb una menció d'honor en els premis d'enguany.

La Generalitat també ha premiat les campanyes del Sistema de Salut de Catalunya durant la primera onada de la Covid-19, en la categoria de Publicitat, i Cugat Mèdia ha rebut el guardó en la categoria de Comunicació de Proximitat.