Detinguts dos falsos revisors del gas a Barcelona que estafaven gent gran

Els presumptes estafadors haurien retirat fins a 2.900 euros de diners en efectiu i 3.000 en transferències

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra
Un cotxe dels Mossos d'Esquadra | ACN
Lluís Girona
29 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 20:23h
Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest divendres una parella de falsos revisors del gas per presumptament estar relacionats amb set estafes i furts a persones d'edat avançada a domicilis de Barcelona, ​​segons ha explicat la mateixa policia catalana en un comunicat.

En tots els casos seguien el mateix modus operandi: "les víctimes rebien una trucada dels falsos revisors a través de les quals els informaven que passarien pel seu domicili per fer una revisió", i una vegada a dins, la dona presumptament entretenia a les víctimes i el seu company registrava els domicilis a la recerca de diners, joies i targetes de crèdit.

Els agents van observar que amb les targetes i les llibretes bancàries sostretes obtenien més diners, ja que "al domicili enganyaven les víctimes per obtenir el número PIN de les targetes o llibretes, i les utilitzaven per fer extraccions o transferències bancàries".

Els presumptes estafadors haurien retirat fins a 2.900 euros de diners en efectiu i van fer transferències de 3.000, i en alguns domicilis presumptament van robar fins a 1.600 euros en efectiu. "Els autors dels fets s'aprofitaven de l'edat avançada de les víctimes no només per guanyar-se la confiança i enganyar-les, sinó també en el cas hipotètic que els haguessin de reconèixer, ja que, a conseqüència de la seva edat, podrien tenir dificultats", han afegit.

Arxivat a