Cuixart i Puigdemont es conjuren per «tornar-ho a fer»

El president d'Òmnium visita l'expresident a Waterloo i reivindica el paper de l'exili en la internacionalització del procés

Jordi Cuixart i Carles Puigdemont, aquest divendres a la Casa de la República
Jordi Cuixart i Carles Puigdemont, aquest divendres a la Casa de la República | ACN
29 d'octubre del 2021
Actualitzat a la 13:10h
El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha ressaltat la importància de l'exili en la internacionalització del conflicte entre Catalunya i Espanya, i ha volgut reconèixer el paper de Carles Puigdemont. Cuixart i Puigdemont s'han conjurat per "tornar-ho a fer" i "fer-ho junts" per tal d'assolir l'objectiu de la república catalana. 

Cuixart ha remarcat que Òmnium treballarà de manera propera amb el Consell per la República i ha assegurat que l'entitat continuarà denunciant la repressió, que no pot ser un límit a les aspiracions de l'independentisme. El president d'Òmnium ha assegurat que Puigdemont és "el president de l'1-O" i ha dit que el referèndum és un patrimoni al qual no es pot renunciar.

També ha assegurat que Òmnium se sent "interpel·lat" per les eleccions a l'Assemblea de Representants del Consell per la República, perquè l'entitat en forma part, però ha negat que la trobada amb Puigdemont sigui amb motiu d'aquesta votació, que comença avui i s'allargarà fins diumenge. 

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha ressaltat la bona feina d'Òmnium, i ha agraït també el suport de l'entitat al Consell per la República. També ha celebrat la sentència del Tribunal Constitucional de Bèlgica, que ahir tombar el delicte d'injúries a la corona arran del cas del raper Valtònyc. "És una decisió històrica per a la democràcia que hauria d'interpel·lar Espanya", ha assegurat.