Montserrat Fontané, matriarca de la família Roca, premi Gourmet Català de l'Any

El sector gourmet es retroba al Mas Marroch dels germans Roca després d'un any i mig agredolç marcat per la Covid-19: "Junts i només junts farem créixer la gastronomia del nostre país"

Entrega del premi Gourmet Català
Entrega del premi Gourmet Català | Irene Montagut
27 d'octubre del 2021
Actualitzat el 05 de novembre a les 7:44h
"Junts i només junts farem créixer la gastronomia del nostre país". El sector gourmet es retroba en la VI Nit del Gourmet. Després d'un any i mig molt complicat per al món de la restauració i la gastronomia, el Mas Marroch dels germans Roca s'ha vestit de gala aquest dimecres per celebrar la sisena trobada anual dels professionals del producte gourmet català. 

Montserrat Fontané, mare dels germans Roca, ha estat guardonada amb el premi Gourmet Català de l'Any2021 per la seva llarga trajectòria als fogons de Can Roca. Ha recollit el guardó en nom seu, i de la mà del Molt Honorable President de la Generalitat, Pere Aragonès, el seu fill Josep Roca. "És exemple i inspiració per a tota la família del Celler de Can Roca", ha remarcat el mitjà dels tres genis gironins i cap de sala d'El Celler. 

També s'ha premiat la revista Cuina, qui ha rebut el guardó per la seva trajectòria empresarial l'any que compleix 20 anys des de la seva creació, de la mà de la consellera d'Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació, Teresa Jordà. Hort del Silenci ha estat premiat pel creixement empresarial en innovació en productes sans i ecològics de proximitat i el Celler Vallformosa pel creixement empresarial en internacionalització, recolzada en estratègia digital.  

"El producte no és només el que tastem, sinó també el que hi ha al darrere", ha dit el president de la Generalitat, Pere Aragonés, alhora que ha remarcat que el sector de l'alimentació és "clau" al país. S'ha referit als productors, als restaurants d'alta gastronomia, però també a tots els membres que integren el sector de l'alimentació catalana: "Tenim el potencial per ser una potència gastronòmica amb valor".

Ha estat una retrobada amigable on la Covid ha passat al segon pla (o tercer, o quart) mentre els gairebé 300 invitats han pogut degustar els productes dels socis de Catalonia Gourmet mentre passejaven pels jardins del Mas Marroch. Un espai on Joan, Josep i Jordi Roca reivindiquen els plats amb què "han cuinat" el seu camí cap a l'èxit. 

"Cuinarem les emocions, les compartirem amb vosaltres". Emocions que s'han compartit aquesta tarda i s'han transformat en abraçades, encaixades de mans. Aquest lema dels germans Roca ha definit la trobada d'aquesta vesprada. I és que el menú servit després de l'entrega dels guardons ha estat elaborat pels tres germans amb els productes exposats per Catalonia Gourmet.

Generacions i continuïtat, lligades a la innovació
La constant innovació que vivim en el nostre dia a dia arriba també al món gastronòmic. Molts dels productors gourmet que avui eren presents a Mas Marroch han reivindicat el passat de la seva empresa i les generacions que els han precedit, alhora que s'han referit a la innovació que requereix continuar endavant amb els projectes.

Tres descobriments de la nit: fuet de gall d'indi, més prim i suau que l'habitual; tomàquets Nippo, els tomàquets fondant de sabor dolç que es desfan a la boca, i gelat de xisqueic, el pastís del formatge del Cadí fet gelat.