Acord per formar govern a Badalona entre PSC, ERC, comuns i Junts

Les quatre formacions pacten el futur equip de Rubén Guijarro sense comptar, de moment, amb Guanyem

Els representants a Badalona de Junts, PSC, ERC i comuns
Els representants a Badalona de Junts, PSC, ERC i comuns | ND
26 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 17:32h
El nou govern a l'Ajuntament de Badalona ja té protagonistes. El PSC, ERC, comuns i Junts han acordat aquest dilluns formar part del nou govern de la ciutat, que estarà liderat pel socialistaRubén Guijarro. El pacte entre els quatre partits serà presentat en els pròxims dies, i de moment, no inclou Guanyem -que s'ha ofert a entrar-hi-. Per ara només es coneix que els socialistes i els republicans tindran dues tinences d'alcaldia, mentre que els comuns i els juntaires en tindran una cadascun.

Així doncs, la llum verda és definitiva perquè, en el ple del 8 de novembre, la moció de censura es faci efectiva i Xavier Garcia Albiol deixi de ser l'alcalde de la ciutat. La presumpta involucració del líder del PP en elsPapers de Pandora i del seu número 2, Ramon Riera, faran caure'l finalment de la batllia de la ciutat.

Ara, el nou equip de govern tindrà aproximadament un any i mig de legislatura per demostrar que hi ha una alternativa a Albiol. Tots els partits, sobretot, amb l'horitzó posat en les eleccions municipals del 2023, en què el PP ja ha confirmat que tornarà a presentar-se amb Albiol com a candidat a l'alcaldia.

Aquest cop, l'oposició al polític popular sí que ha pogut trobar un acord per apartar-lo de l'alcaldia, a diferència del 2019, quan les desconfiances entre els partits d'esquerres van apujar de nou a Albiol després de l'afer Álex Pastor. Albiol, Sabater, Pastor i Guijarro, quatre alcaldes en sis anys en una ciutat de terratrèmols polítics constants.