Podem demana a Batet la dimissió per «dignitat»

Els portaveus de la formació qualifiquen de "vergonya" la decisió de la presidenta del Congrés de retirar l'escó a l'exdiputat Alberto Rodríguez

Pablo Fernández i Isa Serra, coportaveus de Podem.
Pablo Fernández i Isa Serra, coportaveus de Podem. | Europa Press
25 d'octubre del 2021
Actualitzat a la 13:06h
Podem ha demanat aquest dilluns la dimissió de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, per "dignitat", per la seva decisió de retirar l'escó al ja exdiputat de Podem Alberto Rodríguez, executant la sentència del Tribunal Suprem, que l'havia condmenat a 45 dies de presó. Els dos coportaveus estatals de Podem, Isa Serra i Pablo Fernández, han qualificat de "vergonya" i "tropelia" la decisió de Batet de retirar l'escó a Rodríguez.    

Els portaveus de Podem han carregat contra Batet per "col·laborar amb el president de la sala segona del Suprem, Manuel Marchena, tot i la posició en contra dels lletrats del Congrés i de la mateixa mesa de la Cambra. Isa Serra ha insistit en el caràcter "injust" de la sentència, sustentada tan sols en el testimoni d'un policia a qui l'exdiputat hauria agredit en una manifestació l'any 2014. Serra i Fernández han mostrat també el seu respecte per la decisió del ja exdiputat de no presentar querella contra la presidenta del Congrés per presumpta prevaricació.  

Aquesta tarda, es reunirà la Comissió Permanent de Seguiment de l'Acord de coalició,  creada pels dos socis de l'executiu per avaluar l'evolució dels pactes i resoldre les possibles discrepàncies entre PSOE i Podem que poguessin sorgir durant la legislatura. 
El president del grup parlamentari d'Unides Podem, Jaume Asens, ha acusat avui Meritxell Batet d'haver-se "inventat una nova condemna" per a l'exdiputat. Per la seva banda, els comuns, per boca del seu portaveu, Joan Mena, ha acusat avui Batet de "cedir al xantatge del Tribunal Suprem" i d'haver posat "en dubte" la democràcia. Mena ha expressat eld esig que la presidenta del Congrés "reflexioni" sobre la seva posició. 

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha admès aquest dilluns que la coalició entre el PSOE i Unides Podem està en un moment "delicat" i ha demanat al PSOE que "s'aclareixi" amb la reforma laboral. "Part del govern no vol que es canviï el model de relacions laborals", ha apuntat Díaz en una atenció als mitjans després de participar en la inauguració d'una jornada sobre el futur de l'envelliment a Santiago de Compostel·la. La vicepresidenta espanyola ha defensat que cal derogar la reforma laboral del PP perquè no fer-ho "és continuar mantenint la precarietat" a l'Estat.