Picabaralla a TV3 pel cas «Bricoheroes»: en Peyu no recula i Sanchis l'acusa de mentir

El còmic assegura a NacióDigital que se'ls ha "censurat per no generar polèmica a nivell polític" mentre el director de la televisió pública avisa que no poden "acceptar creuar segons quines línies vermelles"

En Peyu i Jaïr Domínguez, del programa Bricoheroes
En Peyu i Jaïr Domínguez, del programa Bricoheroes | ACN
25 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 16:05h
"El que ha fet aquest senyor és molt greu". Ho ha dit el director de TV3, Vicent Sanchis, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, tot fent referència al fil de Twitter que aquest diumenge al vespre va publicar l'humorista Peyu, en el qual denunciava que la televisió pública li havia "censurat" un gag del seu programaBricoheroes.

"Vaig avisar: 'Si ho emeteu tallat crec que deurem una explicació als seguidors per explicar què ha passat'". Així justifica en Peyu a NacióDigital haver publicat un fil amb el gag "censurat" en què criticava la decisió de TV3. L'humorista defensa que la televisió pública va decidir no emetre el fragment com ells l'havien presentat per "no generar polèmica a nivell polític", un argument que Sanchis ha rebutjat amb contundència: "No estem parlant de monarquia ni de repercussions polítiques, estem parlant d'una dona i de la seva filla"

El responsable de continguts d'entreteniment de TV3 Cristian Trepat ha publicat un altre fil de Twitter per, en primer lloc, defensar les qualitats comunicatives i humorístiques d'en Peyu i de Domínguez, però també per justificar la decisió de no emetre el gag de la polèmica.
 
"El fragment es demana suprimir per una qüestió de criteri. Com a televisió pública no podem acceptar creuar segons quines línies vermelles, tampoc en l'humor, ni tan sols emparades sota el pretès paraigua de la llibertat d'expressió". Sanchis i Trepat coincideixen en el fet que el gag incloïa contingut "misogin, masclista i pedòfil, una línia que la televisió pública no es pot permetre superar". 

La polèmica, però, ha anat més enllà. El director de TV3 ha dit públicament que l'humorista osonenc ha mentit. Sanchis ha titllat d'"increïble" el manifest que l'humorista va publicar ahir a Twitter. I n'ha donat tres claus: "Ell no volia fer una tercera temporada, la vam demanar nosaltres; hem anat augmentant la nostra aportació al finançament del programa a mesura que ha augmentat l'audiència, hi apostem, i el contracte de la tercera temporada es va aprovar un cop ja havia saltat la polèmica del CAC el passat juliol". 

El problema és la monarquia?
"Demano que la gent canviï el nom de Letizia Ortiz pel seu i pel de la seva filla, a veure si els fa gràcia", ha afegit Sanchis. El director de la cadena pública ha defensat que es podia fer una crítica a la monarquia sense ser misògins, pedòfils ni parlar de "cap d'aquestes barbaritats" fent referència "al rei o a l'emèrit". 

Director i humorista han protagonitzat una picabaralla enmig del programa Planta Baixa. En Peyu ha mantingut l'argumentació dels problemes polítics, mentre que el director de la televisió pública ha fet referència a altres programes d'humor, com el Polònia, per justificar que els motius polítics queden totalment fora de la polèmica. Així, Sanchis ha defensat que, anteriorment, altres gags no li han agradat, però que, com que no han excedit el límit, s'han acceptat. "En aquest cas no en tenia dubte i no ho podia deixar passar", ha reblat.

"Absolutes falsedats"
I encara més. Sanchis ha titllat de "teoria conspirativa" tot el fil publicat diumenge al vespre per en Peyu, a qui ha demanat que "almenys, podria haver mirat que les dades que donava fossin certes". Amb tot, el director de TV3 ha volgut deixar clar que ell no "pot fer una cosa en què no està d'acord", com era deixar emetre el gag original. "Jo no especulo sobre vostè i li demanaria que vostè no ho fes amb mi", ha dit Sanchis a en Peyu en directe al Planta Baixa.

Sanchis ha titllat d'"absolutes falsedats" els comentaris públics de l'humorista. Així, ha justificat que no es va convidar els protagonistes de Bricoheroes a l'estrena de la temporada de TV3 perquè el seu programa no s'emet per la televisió sinó que és un contingut purament digital: "Cap de les que són d’internet [fent referència a les produccions de la cadena] van anar a l'estrena". 

Canvi de teoria
Durant la conversa al Planta Baixa, en Peyu ha acabat manifestant que "el que molesta és que hi hagi tota una generació enganxada a un producte en català en lloc d’estar mirant youtubers amb contingut banal". Segons Sanchis, s'ha excedit: "Si vostè considera que està salvant el català i té dret a dir totes aquestes animalades, li he de dir que jo soc el responsable que hagi fet tres temporades de Bricoheroes i col·labori constantment en altres programes".

Quin futur li espera al programa?
"Aquest senyor no pot mentir ni intentar justificar una història injustificable", ha dit el director de TV3. Així, el futur de Bricoheroes queda ara en mans de la direcció de TV3, que haurà de decidir què vol fer. La tercera temporada està aprovada i, segons ha dit el director a Catalunya Ràdio, "sortirà per internet mentre no es decideixi una altra cosa".

Això no obstant, i tot i que la conversa que els dos implicats han mantingut durant el programa Planta Baixa ha tingut un to més elevat, Sanchis ha defensat la continuïtat del programa, igual com ho ha fet Cristian Trepat en el seu fil de Twitter: "Em sap greu que avui estiguem immersos en aquesta polèmica, i no gaudint dels continguts de Bricoheores".