Els 15 aliments que ajuden a prevenir el càncer

Una dieta equilibrada disminueix el risc de patir la malaltia fins a un 40% en persones vulnerables

Aliments assequibles que poden ajudar a evitar la malaltia
Aliments assequibles que poden ajudar a evitar la malaltia | Infosalus
Victor Rodrigo
24 d'octubre del 2021
Actualitzat el 03 d'octubre del 2023 a la 13:59h
El càncer és la malaltia que més persones i famílies afecta arreu del món. La prevenció i els estils de vida saludables són les màximes recomanacions dels metges i dels nutricionistes, que consideren que poden salvar moltes vides o iniciar un tractament en una fase molt inicial de la malaltia. Pel que fa a la prevenció, l'alimentació, l'activitat física i evitar el consum de tabac, l'alcohol i drogues, pot suposar una millora exponencial a l'hora de rebaixar el risc de patir càncer.

La doctora en bioquímica, i màster en Nutrició i salut, Emilia Gómez Pardo, també assessora científica de la Fundació CRIS contra el càncer, revela a Infosalus que existeix un llistat d'aliments saludables que poden arribar a fer disminuir el risc de patir càncer en un 40%. L'experta destaca que totes les funcions fisiològiques del nostre organisme depenen del que aportem, dels macro i micronutrients, que procedeixen dels aliments que consumim. "El paper protector de la dieta està molt estudiat. Una dieta sana és nutritiva, antioxidant, i es caracteritza per ser antiinflamatòria", assegura.

Aliments assequibles per millorar la dieta i prevenir la malaltia
Ella mateixa aporta un llistat de 15 aliments saludables per disminuir el risc de patir càncer, remarcant que aquests aliments representen a un grup, podent donar-se una combinació entre moltes possibles.

El bròquil (en menor mesura, altres de les verdures crucíferes: coliflor, col, cols de Brussel·les). Els espinacs (aliments de fulla verda com les bledes, els grelos i el kale); el pebrot vermell (o vegetals ric en carotenoides: pastanagues, carabassa, moniato); el raïm (fruits vermells: cireres, maduixes). També forma part de la llista el kiwi (com dos tipus de cítrics: taronja, mandarines).

Tanquen la llista la poma, una fruita molt referenciada pels nutricionistes; el tomàquet; els bolets; l'oli d'oliva; els cigrons (llegums: llenties, pèsols, soja); la civada (cereals integrals: arròs ...); les nous (també altres tipus de fruita seca com les ametlles, els anacards o les pipes de gira-sol); el te verd (evitar a tot preu les begudes que siguin ensucrades i optar per aigua o infusions); el cafè i el lli.