Descobreixen un mosaic ocult en unes obres a l'Eixample de Barcelona

L'Ajuntament ha acordat amb els propietaris conservar-lo rere un parament de pladur i l'inclourà a l'inventari municipal

L.G.
21 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 19:31h
Sorpresa durant unes obres a un local de Barcelona, En concret, els fets han passat en un espai comercial al número 79 del carrer Diputació, al barri de l'Esquerra del'Eixample de la capital catalana. Aquestes obres han posat al descobert un mosaic de trencadís que ha estat ocult durant anys rere les prestatgeries de la botiga de disfresses que hi havia fins ara.
 
Així ho ha posat de manifest un usuari de Twitter, Barcelona Singular, que ha acompanyat la piulada amb un parell de fotografies de la creació, que alguns experts atribueixen a Armand Olivé Milián, i amb el missatge "Gaudiu-ne ara que encara no l'han tapat, si és que no se'l carreguen". L'Ajuntament de Barcelona ha contestat a l'usuari que s'ha acordat amb el propietari conservar el mosaic rere un parament de pladur. A més, s'inclourà a l'inventari municipal.

L'obra és un mural de gran format a color i elaborat amb la tècnica del trencadís. Alguns experts l'atribueixen a l'artista del mosaic barceloní Armand Olivé Milián, que va fer les seves creacions entre els anys 60 i90 del segle passat. Un cop s'ha sabut la notícia, el grup municipal de Junts a Barcelona ha registrat una pregunta dirigida a l'alcaldessa AdaColau per saber "quins mecanismes de protecció i preservació durà a terme el govern municipal per protegir el mural".
Arxivat a