Absolt l'últim acusat per encadenar-se a les portes del TSJC

La Fiscalia ha retirat l'acusació contra el David de Matadepera, que quedava per jutjar

Activistes davant del Palau de Justícia de Barcelona
Activistes davant del Palau de Justícia de Barcelona | ACN
20 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 11:30h
Absolució per al David. La Fiscalia ha retirat en el darrer moment l'acusació contra l'únic dels encausats per l'acció al TSJC, que quedava per jutjar i la sala de l'Audiència Provincial ha proclamat la seva absolució. Així ho han comunicat els advocats d'Alerta Solidària que porten el cas, tot i que recorden que "aquesta situació absurda" va comportar l'empresonament del David durant tres dies. 

Els 12 activistes que es van encadenar a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya van quedar absolts el 28 de febrer del 2020 després que l'Audiència Provincial emmarqués l'acció dins del dret d'expressió. Però quedava el cas del David, veí de Matadepera, que va ser detingut perquè, que a diferència dels seus companys, no es va presentar a judici.

En una entrevista fa uns mesos amb NacióDigital, l'advocada d'Alerta Solidària, Eva Pous, va sentenciar que "si la Fiscalia no retirava l'acusació, en David serà jutjat per una acció que el TSJC va considerar llibertat d'expressió". Finalment la Fiscalia ha retirat l'acusació i el David, com la resta d'encausats, ha quedat absolt.