Educació deixa en mans de Salut la retirada de la mascareta a les aules

El conseller Josep Gonzàlez-Cambray assegura que es tracta d'una decisió "sanitària" i es compromet a implantar-la tan bon punt es pugui retirar la protecció en base a criteris epidemiològics

Una mestra amb els seus alumnes, tots amb mascareta.
Una mestra amb els seus alumnes, tots amb mascareta. | ACN
20 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 10:32h
Fins quan hauran de portar mascareta a les aules els alumnes catalans? Aquesta és la pregunta que ha fet aquest dimecres la diputada Susanna Segovia, dels comuns, al conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en l'arrencada de la sessió de control al Govern celebrada al Parlament. Gonzàlez-Cambray ha indicat que la decisió, quan es prengui, serà positiva, però ha indicat que no es podrà fer fins que no ho autoritzi el departament de Salut, liderat per Josep Maria Argimon, nomenat a proposta de Junts. Qualsevol retirada de la protecció facial, ha indicat el conseller d'Educació, haurà d'estar avalada per criteris epidemiològics. "El primer dia que es pugui treure, ho farem", s'ha compromès Gonzàlez-Cambray en la rèplica a Segovia.

La diputada dels comuns ha criticat -amb una fórmula que més d'una vegada ha fet servir l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau- la gestió "adultocèntrica" de la pandèmia, i ha fet una crida a relaxar les mesures a les escoles en un moment en què les restriccions són cada vegada més laxes. De fet, la mascareta en interiors és el principal senyal de l'existència de la pandèmia, tenint en compte que l'aforament és complet en tots els sectors al marge de l'oci nocturn, que a partir de divendres podrà encabir el 80% de persones permeses. Un percentatge que serà del 100% en gimnasos i esdeveniments esportius en interior, com ja passa en bars, restaurants i equipaments culturals.

"Necessitem treure'ns la mascareta per veure'ns les cares, per compartir somriures, perquè ens anirà molt bé a nivell emocional. Quan se'ns digui que la podem retirar, la retirarem", ha indicat Gonzàlez-Cambray, que ha tret pit de la gestió que s'ha fet a les escoles catalanes de la crisi del coronavirus en l'últim any. "Ha estat un èxit de país, un èxit de tots. Les escoles han estat obertes i han estat segures tot l'any, i això no ha passat en altres països com el Regne Unit o França", ha remarcat el conseller.