La Superlliga torna però elimina els «membres permanents»

La nova proposta de la competició defensada per Barça i Reial Madrid elimina una de les mesures que més rebuig va generar

Florentino Pérez, impulsor de la Superlliga, en una imatge d'arxiu.
Florentino Pérez, impulsor de la Superlliga, en una imatge d'arxiu. | Europa Press
19 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 22:33h
Els fundadors de la Superlliga de futbol hi tornen després del fracàs del primer projecte. Ara, segons ha avançat La Ser, treballen amb una nova proposta en què, com a principal novetat, es planteja una competició oberta a qualsevol club europeu, i sense cap mena ni de membres permanents ni de places fixes. Aquesta, entre moltes d'altres, va ser una de les condicions per la qual el projecte va rebre un rebuig tan gran en el seu primer model.

En el comunicat al qual ha tingut accés l'emissora, els partidaris de la nova competició -entre els quals hi ha el Barça i el Reial Madrid- defensen que la Superlliga "no és una lliga separatista" i reconeix aquesta eliminació dels "membres permanents". Tot i la rectificació, però, es manté en el mateix missatge contra la UEFA.

Així doncs considera que l'òrgan, amb el seu rol, crea conflictes estructurals i promou una competició -la Champions League- amb un sistema "trencat". A això, hi suma més crítiques, com que "falta qualitat" en molts enfrontaments, que els controls financers són "inadequats", o que "no hi ha transparència". Per últim, també llança un missatge contra la Unió Europea: "Estan perdent el control sobre el futbol".