El sistema Barcelona Serveis Municipals pateix un atac informàtic

Estan afectades les aplicacions ONaparcar, @smouapp (que inclou el Bicing i AparcamentsBSM), així com la compra en línia d'entrades al Tibidabo, el Zoo i el Park Güell

Bicing, un dels serveis afectats per l'atac
Bicing, un dels serveis afectats per l'atac | Adrià Costa
Irene Montagut
19 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 11:16h
Nou atac informàtic. En aquest cas afecta el sistema de Barcelona Serveis Municipals. Ho ha avançat Ràdio Estel, que informa que l'atac provoca incidències des d'aquest dilluns al vespre i afecta, principalment, aplicatius relacionats amb l'estacionament de vehicles i la mobilitat sostenible de la capital catalana. Des de l'emissora informen que la situació està controlada i s’està treballant per restablir la total normalitat.
 
Les incidències més rellevants s'han provocat a l'aplicació ONaparcar, així com a @smouapp, des d'on es gestiona tot el servei de Bicing i els Aparcaments BSM de la ciutat. D'altra banda, tampoc no es poden comprar entrades als webs del Tibidabo, el Zoo i el Park Güell.

L'atac a BSM se suma als que darrerament ja s'han viscut a Catalunya. La Universitat Autònoma de Barcelona es va quedar sense internet ni campus virtual i l'atac v obligar a suspendre classes, a més que no es podrà retornar a l'activitat habitual fins al desembre. Aquest cap de setmana també han piratejat el compte d’Instagram de l’Hotel El Palace Barcelona.
Arxivat a