Bartomeu diu que «ningú ha posat la mà a la caixa» però admet haver portat el club «al límit»

L'expresident del club trenca el seu silenci revelant que tenia un acord per renovar dos anys a Leo Messi un mes abans que l'argentí demanés marxar

Josep Maria Bartomeu, en una imatge d'arxiu
Josep Maria Bartomeu, en una imatge d'arxiu | FC Barcelona
18 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 21:21h
"Al Barça ningú ha posat la mà a la caixa". Així de clar ha estat Josep Maria Bartomeu davant qui l'acusa d'irregularitats durant la seva etapa a la presidència del Barça en una entrevista al programa Vaques Sagrades d'Esport3. L'expresident, però, també ha fet autocrítica i ha admès "alguns errors", com "anar al límit" amb els salaris o "no renovar l'equip després de Liverpool".

En l'aspecte econòmic, Bartomeu ha fet una defensa fèrria de la seva gestió, i justificant les pèrdues -com ja havia fet en diverses ocasions- a l'arribada de la pandèmia. "Érem el club més valuós l'any 2020 segons la revista Forbes, però hem perdut 500 milions d'euros per la Covid", ha explicat l'expresident, que creu que el compte final de pèrdues sense pandèmia seria de 50 milions d'euros. Sobre el "dramatisme" del qual parla la junta de Joan Laporta, Bartomeu afirma "no veure'l ni entendre'l".

"Que valorin la junta directiva per tot el seu mandat; hem guanyat 22 títols amb el primer equip de futbol i innumerables amb la resta de seccions", ha demanat Bartomeu en resposta als socis compromissaris que aquest diumenge van demanar una acció de responsabilitat contra la seva junta. A més, ha recordat que abans de la pandèmia "tots els òrgans reguladors" avalaven els comptes del club.

En la part esportiva, Bartomeu sí que s'ha mostrat més crític. Per una banda, ha reconegut "haver anat al límit" amb els salaris dels jugadors, però ho ha defensat com una política per "ser competitius esportivament i econòmicament". Per l'altra, ha lamentat "no haver renovat l'equip després de Liverpool", en referència a l'eliminació a Anfield el 2019.

"Va ser un error meu", ha confessat, a la vegada que també ha deixat anar una última notícia: "Els jugadors i la directiva vam acordar la substitució de Valverde". Sobre l'actuació esportiva de la junta de Laporta, Bartomeu ha criticat el fet d'haver deixat marxar Leo Messi: "No ha estat una bona decisió deixar-lo marxar aquest estiu". De fet, sobre l'argentí també ha revelat que un mes abans que comuniqués que volia marxar, tenien pactada una renovació de dos anys, "fins després del mundial de Qatar".