ERC sosté que el pagament dels avals al Tribunal de Comptes es va «coordinar» amb Junts

Marta Vilalta explica que es treballa conjuntament des del mes de juny per intentar frenar els embargaments dels alts càrrecs afectats

La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, en roda de premsa
La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, en roda de premsa | Marc Puig
18 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 18:29h
ERC ha explicat que el pagament de les fiances al Tribunal de Comptes per intentar evitar l'embargament dels alts càrrecs que van impulsar l'acció exterior del procés ha estat "coordinat" amb Junts des del mes de juny i que divendres la formació de Carles Puigdemont sabia que els republicans sufragarien 2,1 milions. Així ho ha explicat la secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, que ha defensat la "solidaritat" davant de la repressió.

Els dos partits independentistes van xocar de nou divendres per l'anunci que van fer els republicans, que han abonat 2,1 milions que serveixen per cobrir els afectats entre el període 2016-2017 i, per tant, també Puigdemont. Junts va negar en un comunicat que això fos així tot replicant que la quantitat dels republicans servia per cobrir la fiança que es demanava a Raül Romeva i que no s'havia contactat amb l'expresident de la Generalitat. "No s'hauria d'haver produït", ha dit Elsa Artadi aquest dilluns tot lamentant el xoc amb ERC.

De fet, Junts també va anunciar que havia presentat 3,3 milions de la mà de la Caixa de Solidaritat. Aquesta quantitat prové de béns i immobles dels afectats, mentre que en el cas d'ERC, els 2,1 milions són monetaris. "Per sort, tenim els comptes sanejats", expliquen fonts republicanes.  

"Les decisions que es van prendre el mateix divendres es van fer de forma coordinada entre les formacions independentistes afectades", ha insistit Vilalta, que en la línia del que va dir Oriol Junqueras dissabte, ha subratllat que "no es deixarà ningú a l'estacada".