A judici set independentistes per les protestes per la investidura fallida de Puigdemont

Els activistes s'enfronten a penes d'entre dos i quatre anys de presó pels delictes de desordres públics i lesions en les protestes al Parlament

Concentració i manifestació sobiranista al voltant del Parlament
Concentració i manifestació sobiranista al voltant del Parlament | Martí Albesa
14 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 18:59h
Set independentistes aniran a judici el proper 25 de novembre per les protestes per la investidura fallida de Carles Puigdemont, el dia 30 de gener de 2018. La Fiscalia demana penes d'entre dos i quatre anys de presó pels delictes de desordres públics i lesions, i la Generalitat en demana dos per a cada un dels acusats per agredir agents dels Mossos.

Està previst que la vista s'allargui diversos dies, fins l'1 de desembre. Els encausats anunciaran actes de suport en les properes setmanes i han animat a qui ho vulgui a acompanyar-los el primer dia de judici a l'Audiència de Barcelona

Des d'Alerta Solidària, que pilota la defensa els activistes, exigeixen la retirada immediata de les acusacions particulars de l'administració catalana. "Anirem a judici amb el cap ben alt i denunciant la repressió de l'independentisme institucional contra l'independentisme mobilitzat", han dit els acusats a través d'un comunicat. 

Els implicats són veïns d'Arenys de Munt, Barcelona, el Pont de Vilomara, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Guíxols i Vilanova i la Geltrú. Segons Alerta Solidària, en aquests tres anys de procediment fins a arribar a judici se'ls ha seguit, fotografiat i investigat, i han estat detinguts durant 24 hores.

Denuncien un "muntatge policial" cuinat pel Departament d'Interior durant l'època de Miquel Buch i que s'està reprimint el dret de protesta. "Nosaltres vam ser on tocava, no vam fallar mentre altres han d'amagar-se de la vergonya d'aquell dia", critiquen.