Podem desapareix de l'Ajuntament de Sabadell

Marta Morell passa a ser regidora no adscrita dins el govern municipal després de la seva expulsió del partit

Marta Morell
Marta Morell | Albert Segura
14 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:05h
L'expulsió de la segona tinent d'alcaldessa de l'Ajuntament de Sabadell, Marta Morell, de Podem Catalunya, ha culminat amb la dissolució del grup municipal i, per tant, passarà a ser regidora no adscrita dins el govern municipal, com a segona tinent d'alcalde.

Un canvi que es farà visible en la propera sessió ordinària del ple, prevista per al dimarts 2 de novembre. El nou escenari farà que Morell deixi de tenir els dos tècnics i l'assignació econòmica mensual -una mica més de 3.000 euros- que li pertocava a la formació.

"Continuaré amb la meva tasca com a segona tinent d'alcaldessa, les meves funcions no canviaran" dins l'equip municipal. Ha insistit, igual que ho va fer a l'estiu, que no tornarà l'acta de regidora i seguirà fins al 2023.

Morell ha explicat que un cop va rebre la documentació sobre la seva expulsió del partit, i la va examinar, va interposar una demanda perquè s'apliquessin mesures cautelars i se suspengués la seva sortida, cosa que, tal com ha dit, li va denegar el jutge i ara es tradueix en el final de Podem Sabadell amb Morell al capdavant. No ha descartat però anar novament als tribunals pel seu cas.

Ha defensat la seva feina des del moment que va decidir liderar el projecte per presentar-se a les eleccions municipals de 2019: "Sempre he tractat els temes on els havia de tractar".  I Ha afegit: "Mai m'he saltat cap acord ni estatut del partit". I ha recordat, entre d'altres episodis, l'assemblea per validar l'acord de governabilitat amb el PSC.

La secretària general de Podem Catalunya, Conchi Abellán, ha demanat a Morell, un cop ha culminat la seva expulsió del partit, que faci "un pas al costat per coherència i responsabilitat". Abellán li ha reclamat el retorn de l'acta de regidora.

Porta oberta a formar un partit?
Morell no s'ha pronunciat sobre una futurible candidatura per als comicis de 2023, ha garantit que continuaran "unides i organitzades" i que "en els pròxims mesos veurem".

Ha afirmat que és "un dia trist", perquè la cúpula del projecte que la va acompanyar inicialment ha deixat la militància. Fins i tot, una seixantena s'han donat de baixa, ha remarcat el membre de la formació, Javier Garrido, entre els quals el seu portaveu, Antonio Ontiveros.