Bartomeu acusa la junta de Laporta de manipular les xifres de l'auditoria

L'expresident del club xifra el deute en 558 milions d'euros, i no en els 1.350 milions als quals es va referir el CEO del club, Ferran Reverter

Bartomeu, en la roda de premsa anunciant la seva dimissió
Bartomeu, en la roda de premsa anunciant la seva dimissió | FCB
13 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 18:32h
Nou comunicat de l'expresident del Barça, Josep Maria Bartomeu, sobre la situació econòmica del club. Ara, acusa la junta de Joan Laporta d'haver manipulat les xifres de l'auditoria que va presentar el CEO del club, Ferran Reverter, dimecres passat, i defensa que el club "mai ha estat en risc de liquidació o dissolució"  

En concret, Bartomeu explica que les pèrdues de 481 milions d'euros no representen la realitat, ja que "es van deixar d'ingressar un mínim de 330 milions d'euros" en l'exercici 20-21 a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. A més, l'expresident nega que el deute del club sigui de 1.350 milions d'euros, com va dir Reverter, i el xifra en 558 milions.

Bartomeu, en un extens comunicat amb diverses fórmules matemàtiques, però, no menciona ni els pagaments a periodistes, ni el fet de fitxar jugadors sense saber si es podien pagar, dos fets als quals també va fer referència Reverter en la presentació de la due diligence. L'expresident també recorda la junta directiva que tanca l'exercici és "l'única responsable" dels resultats econòmics.

Concretament, el CEO del Barça, va detallar "un patrimoni net negatiu". És a dir, una "situació de fallida comptable" a l'abril. El CEO va assegurar que "si el club fos una Societat Anònima Esportiva, seria causa de dissolució", i per això la junta actual ha hagut de fer un pla de viabilitat per "aconseguir un crèdit i remuntar".

En matèria de fitxatges, Reverter va posar un exemple de com funcionaven les coses: "La mateixa nit que es decideix fitxar Griezmann, s'adonen que no tenen diners i busquen un fons de 85 milions per fer un factoring. Tot això té comissions d'obertura", afirma. Un altre cas és el de Coutinho: "16,5 milions de costos financers, i tot això per falta de planificació financera. Compràvem jugadors sense saber si els podíem pagar", va sentenciar Reverter.

D'altra banda, Reverter va denunciar "pagaments injustificats a periodistes que han sortit des del club i la Confederació de Penyes". I no només això. Les instal·lacions es van trobar "deteriorades", amb un CampNou en una situació "precària". Segons Reverter, l'estadi "no s'hauria pogut obrir l'any passat" encara que la pandèmia ho hagués permès.