Detinguts quatre presumptes jihadistes a Barcelona

Segons ha avançat "La Vanguardia", s'han trobat matxets i munició de calibre 9 mil·límetres en els domicilis dels arrestats

Imatge d'arxiu d'un agent del cos de policia
Imatge d'arxiu d'un agent del cos de policia | Europa Press
Lluís Girona
13 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 20:49h
La policia espanyola va detenir aquest dilluns quatre presumptes jihadistes a Barcelona i un altre a Madrid "preparats per atemptar", segons ha avançat La Vanguardia aquest dimecres. Tots ells són de nacionalitat algerina.

Segons explica el mateix diari a partir de fonts policials, durant els registres als habitatges dels detinguts s'han trobat matxets munició de calibre 9 mil·límetres, així com objectes que presumptament haurien estat utilitzats per a falsificar documents.

Quatre d'ells han estat enviats a presó i el cinquè es troba al Centre d'Internament d'Extrangers (CIE) del barri d'Aluche (Madrid), tot i que també residia a la capital catalana. L'operació ha estat coordinada pel jutge de l'Audiència Nacional Joaquín Gadea i la Comissaria General d'Informació de la policia espanyola

Les alarmes del cos policial espanyol van saltar el 31 de desembre del 2020, quan segons explica ABC, van rebre l'avís que un ciutadà algerí exmembre del Daesh -ja havia estat detingut el 206 a Turquia- havia entrat a l'Estat per atemptar a França. Precisament aquest seria el líder del grup, i al que ara se l'acusa dels delictes d'integració o col·laboració amb banda terrorista, adoctrinament i tinença d'armes. La resta de detinguts són considerats com a adoctrinats.

Arxivat a