Un català i un jugador del Barça, entre els nominats a la Pilota d'Or

France Football ha fet públic aquest divendres els 30 candidats a guanyar el prestigiós premi

Pedri i Gerard Moreno
Pedri i Gerard Moreno | ND
08 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 19:30h
Un català i un jugador del Barça es troben entre els 30 candidats a guanyar la Pilota d'Or 2021. En concret, segons ha publicat aquest divendres la revista que atorga el premi, France Football, el català Gerard Moreno i el blaugrana Pedri González podran optar al guardó, en una gala que se celebrarà el29 de novembre a París.

Val a dir que cap dels dos parteix com a favorit per guanyar el premi, però Pedri potser no marxarà amb les mans buides de la gala. I és que el jugador canari ha estat nominat també al trofeu Kopa, que premia el millor futbolista sub-21. La seva gran temporada tant amb el Barça com amb la selecció espanyola -jugant Eurocopa i Jocs Olímpics- sí que el fan un gran favorit per aquest guardó. És, per cert, l'únic nominat del Barça al premi.

Per altra banda, la nominació de Gerard Moreno -nascut a Santa Perpètua de Mogòda- es deu al seu gran paper com a màxim golejador al Vila-real. L'equip castellonenc va guanyar l'Europa League la temporada passada en una final històrica contra el Manchester United. El triomf va significar el primer títol europeu de la història pel submarí groc.

Entre els altres candidats a endur-se el premi també hi ha els exblaugranes Leo Messi -que parteix com un dels grans favorits a endur-se el seu setè guardó-, Neymar Jr i Luis Suárez. Per part del Reial Madrid, també hi són Karim Benzema i Luka Modrić.

Cinc jugadores del Barça, també nominades
Les nominacions han tingut més protagonisme blaugrana en el cas del futbol femení. Les  jugadores del Barça Alexia Putellas, Sandra Paños, Lieke Martens, Irene Paredes i Jennifer Hermoso es troben entre les vint nominades a la Pilota d'Or. Un reconeixement a la temporada històrica de les culers, amb un triplet Copa-Lliga-Champions.

De fet, no és el primer reconeixement individual a la gran temporada del Barça. Putellas ja va ser reconeguda com a millor jugadora i centrecampista d'Europa, mentre que Paños, Paredes i Hermoso ho van fer com a millors portera, defensa i davantera respectivament. L'exentrenador Lluís Cortés també va rebre el premi a millor tècnic d'Europa.