«XRey», la nova sèrie sobre Joan Carles I que preparen els productors de «Homeland» i «24»

"Deadline" avança que la sèrie estarà produïda per StarzPlay i Sony, i estarà basada en el llaurejat podcast d'Alvaro de Cózar i Toni Garrido

Joan Carles I, en imatge d'arxiu
Joan Carles I, en imatge d'arxiu | Europa Press
07 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 18:16h
Els 40 anys del regnat de Joan Carles I com a monarca d'Espanya conformen un dels materials més cobejats pels guionistes, productors i cineastes de tot el planeta. Aquest estiu, El País avançava que Mediapro prepara una ficció de tres temporades sobre el rei emèrit sota la direcció de Jaime Olivares. La notícia va aixecar polseguera, entre monàrquics i detractors, perquè es convertiria en la primera sèrie que aborda la majoria de les polèmiques de Joan Carles sense passar-hi de puntetes. Avui, però, el prestigiós rotatiu digital Deadline, especialitzat en la indústria audiovisual, ha avançat que una nova sèrie sobre el rei emèrit es troba en fase de producció.

XRey serà la nova ficció sobre la vida de Joan Carles I, basada en el podcast dels periodistes Alvaro de Cózar i Toni Garrido -publicat a The Story Lab-. Deadline avança que la sèrie estarà produïda per la plataforma StarzPlay i per Sony. De fet, els seus màxims responsables i encarregats de la producció seran Howard Gordon (Homeland, 24) i Alex Gansa (també productor de Homeland). Weekend Company, empresa espanyola de producció audiovisual, també participarà en la ficció.

El digital avança la majoria dels integrants que conformaran l'equip de guionistes i productors de la sèrie, assegurant que la ficció gaudirà de diverses llengües. No especifiquen, però, si també hi haurà parts o estarà doblada en català. "Qualsevol persona que em conegui coneix la meva fascinació per Espanya (la seva gent, la seva història i la seva cultura) i poques històries del segle XX m'han atrapat més que la vida del rei Joan Carles I", ha explicat Gordon en declaracions a Deadline.

La presidenta del contingut internacional d'Starz, Superna Kalle, també ha declarat al mitjà nord-americà que "és irrenunciable el compromís de la plataforma amb la creació de contingut en idioma local de primera qualitat per a un públic". En aquest sentit i amb l'equip de producció que conforma la futura sèrieXRey, és molt probable que hi apareguin les diferents llengües oficials de l'estat espanyol. Ara per ara no hi ha cap data d'estrena ni cap data concreta sobre la finalització de la fase de producció.