Iceta assegura que el català tindrà una «protecció especial» en la nova llei de l'audiovisual

El ministre de Cultura afirma que no renunciaran a la producció i al blindatge de les llengües de l'Estat en la nova normativa

Iceta esquiva establir percentatges pel català a la nova llei audiovisual
Iceta esquiva establir percentatges pel català a la nova llei audiovisual | Adrià Costa
06 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 15:44h
El blindatge del català a la nova llei de l'audiovisual que prepara el govern espanyol segueix portant cua. Encara en una fase d'avantprojecte, l'executiu català i la Moncloa mantenen converses per reconduir una situació que semblava fracturada arran de la publicació de l'esborrany de l'avantprojecte de llei als mitjans.

Sobre aquesta nova normativa s'ha pronunciat el ministre de Cultura, Miquel Iceta, en una entrevista a El País. Preguntat per la delicada qüestió sobre la llengua catalana -i les altres oficials de l'Estat-, ha afirmat que tindran "una protecció especial" en la nova llei.

"No sé quina ha de ser l'expressió o la fórmula concreta, però les llengües espanyoles diferents de castellà tindran una especial protecció", ha explicat Iceta. El ministre ha subscrit les paraules de la ministra Calviño, responsable de la redacció de la nova llei de l'audiovisual, sobre el castellà i la seva potència a l'hora d'exportar produccions al món per damunt de les altres llengües oficials. Tot i això, ha volgut deixar clar que aquestes quedaran protegides.

"¿Això ens ha de fer renunciar a les produccions en altres llengües de l'Estat? En absolut. Si no les protegim des de l'Estat, qui ho farà?", ha respost Iceta. El ministeri de Cultura no forma part de la redacció de la nova normativa, però com la conselleria de la Generalitat, constitueixen un sector fonamental per a la implementació de la futura llei. Iceta també ha esquivat, com va fer Calviño al Congrés, la qüestió de si s'establiran percentatges pel català i les altres llengües.