​Dos milions d'euros més per recuperar el Llobregat

Les actuacions se centraran a Sant Boi, Santa Coloma de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts

L'AMB continua millorant el Llobregat
L'AMB continua millorant el Llobregat | Adrià Costa
NacióDigital
06 d'octubre del 2021
Actualitzat el 01 de juliol del 2023 a la 13:25h
L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els ajuntaments continuen impulsant la recuperació del riu Llobregat com a part fonamental de la infraestructura verda i blava de la metròpolis de Barcelona. Aquest mes de setembre han començat les actuacions de millora i transformació dels camins fluvials a Sant Boi de Llobregat i durant el mes d’octubre començaran les intervencions a Santa Coloma de Cervelló i a Sant Vicenç dels Horts.

Es tracta d’un conjunt d’actuacions al marge dret del riu Llobregat que van començar al municipi de Pallejà a principis d’aquest 2021. La inversió conjunta per als quatre municipis és d’1,92 milions d'euros

Aquestes obres pretenen crear una xarxa bàsica d’accessos al riu, adequar camins secundaris i instal·lar equipaments a l’espai fluvial. L’objectiu principal és millorar la qualitat ambiental del Llobregat i fer compatible l’ús social, lúdic i agrícola amb la recuperació ambiental.

L’AMB portarà a terme un conjunt d’actuacions en els marges del riu que dotaran d’identitat metropolitana el riu Llobregat i alhora s’adaptaran a les particularitats locals de cada municipi. En els quatre municipis es millorarà el ferm del camí fluvial de la riba, s'adequarà la gestió de l’aigua a través de cunetes verdes; es millorarà la qualitat paisatgística amb plantacions d’arbrat i espècies arbustives al llarg de tot el recorregut i es crearan nous miradors, àrees d’estada i esbarjo, punts de trobada i fonts d’aigua i un reforç en la senyalització dels espais. A més, s'adequaran els camins d'accés al riu als diversos municipis inclosos en les actuacions.

Aquesta inversió fomar part del projecte Parc Riu Llobregat: un gran espai públic lineal de 30 quilòmetres a ambdues ribes del riu i que constitueix una de les grans actuacions finançades pel programa d'actuacions en paisatges naturals i urbans (PSG) de l'AMB.
Arxivat a