HABITATGE

Els requisits per accedir a la nova ajuda per pagar el lloguer

El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts la mesura, que afecta els joves d'entre 18 i 35 anys

per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 18 de gener de 2022 a les 15:00 |
Una pancarta anuncia pisos de lloguer, a la Vall d'Hebron | Ricard Novella
Llum verda a la nova ajuda per pagar el lloguer, que anirà dirigida als més joves. El consell de ministres ha aprovat aquest dimarts la mesura. La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha afirmat que els criteris definitius per implementar el bonus es consensuaran en una reunió de la conferència sectorial del ministeri amb les comunitats autònomes. 

Precisament la possible invasió de competències autonòmiques de la llei d'Habitatge és el que ha fet que aquesta encara no hagi estat aprovada per l'executiu, que espera l'informe preceptiu del Consell General del Poder Judicial. Des del CGPJ s'ha apuntat a un possible conflicte de competències per haver rebutjat fa uns dies un primer informe que avalava el text. En aquest sentit, Raquel Sánchez ha subratllat que el text elaborat pel govern "serà una realitat aviat" i "està armat jurídicament". Repassem a continuació els requisits per accedir a la futura prestació.


 Tenir entre 18 i 35 anys. Segons va assenyalar Sánchez, la nova ajuda està encaminada a donar resposta a la demanda d'emancipació dels joves a tot l'Estat. Per tant, els 250 euros mensuals aniran destinats als joves que tinguin entre 18 i 35 anys. "Destinarem una política pública a reduir l'edat d'emancipació tan alta perquè els joves puguin accedir a un habitatge de lloguer que sigui digne amb el suport de l'Administració de l'Estat", va remarcar el president espanyol.

 Ingressos anuals inferiors als 24.318 euros. L'ajuda també estarà limitada a nivell econòmic. Tots aquells joves que comprenguin les edats anteriors, i que a més, ingressin menys de 24.318 euros a l'any (tres cops l'IPREM, l'indicador públic de renda) podran rebre l'ajuda. En el cas d'estar en aquesta franja d'edat, però superar el topall d'aquests diners, no es podrà optar a demanar la prestació.


 Tenir feina. La ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, va avançar que un dels requisits per poder optar a la nova prestació serà tenir un contracte de treball. Per tant, totes aquelles persones que es trobin desocupades, en situació d'atur i buscant feina, en quedaran fora.

 Menys de 600 euros. El bonus serà aplicable a habitatges amb un preu màxim de 600 euros, ampliable fins als 900.  


 Quant de temps durarà? Dos anys. Aquest serà el marge del nou "bo jove d'habitatge" un cop sigui atribuït a cada persona interessada.

 Quan es podrà demanar? La ministra Raquel Sánchez s'ha referit aquest dimarts a un termini d'un mes i mig a dos, però insistint en el fet que serà retroactiu des de l'1 de gener.


Altres notícies que et poden interessar
 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació