Balanç del segon dia de vaga a Rodalies: 443 trens cancel·lats i servei del 38%

Segons Renfe , tots els maquinistes havien rebut la notificació dels serveis essencials via correu electrònic certificat

Un tren de Rodalies ple de viatgers
Un tren de Rodalies ple de viatgers | ACN
NacióDigital
02 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 11:46h
La vaga de Rodalies fa una pausa durant el cap de setmana, però es reprèn els dilluns 4 d'octubre. Aquest divendres, segona jornada, el servei es va iniciar amb "irregularitat" per l'"incompliment" dels serveis mínims, segons va informar Renfe. En aquest marc, es van haver de cancel·lar 443 trens durant tot el dia, segons ha informat la companyia.

Així, segons fonts de Renfe, el servei va caure fins al 40%, molt lluny del 85% previst pels serveis mínims, que havia decretat el govern espanyol. La vaga s'estendrà també als dies 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d'octubre. Aquest divendres, el servei d'AVE i de Llarga Distància va ser del 100% i no es va produir cap incompliment de serveis essencials.

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, va exigir als maquinistes de Renfe que compleixin els serveis mínims establerts, mentre que el secretari general de Territori, Ricard Font, ha assegurat que "no hi ha motius" pels maquinistes per fer vaga contra un possible traspàs de Rodalies a la Generalitat. "Semaf (el sindicat de maquinistes) sap perfectament que els seus drets laborals no es tocarien", ha assegurat.

Segons Renfe, alguns dels maquinistes, de la mateixa manera que havia passat el dijous, no es van presentar a la feina, incomplint així els serveis mínims. Renfe ha comunicat aquest dissabte al matí que tots els maquinistes havien rebut la notificació dels serveis essencials via correu electrònic certificat, després que alguns d'ells haguessin manifestat no haver rebut la comunicació.

"Demanem disculpes a tots els ciutadans per les molèsties ocasionades per la vaga de Semaf, que avui continua en les mateixes circumstàncies malgrat que s'han enviat totes les cartes de serveis mínims a través del correu electrònic certificat", ha afirmat Mayte Castillo, directora de Rodalies Catalunya. "Apel·lem a la responsabilitat del col·lectiu de maquinistes perquè compleixin els serveis mínims assignats, per eliminar o disminuir l'afectació provocada a la mobilitat de tots els ciutadans", ha afegit.

Arxivat a