El Barça, enfonsat: gairebé el mateix límit salarial que l'Espanyol

El Reial Madrid, l'equip amb més marge salarial, supera els 700 milions d'euros pels menys de 100 de l'equip blaugrana

Joan Laporta, en una roda de premsa
Joan Laporta, en una roda de premsa | FCB
29 de setembre del 2021
Actualitzat a les 15:39h
La dramàtica situació econòmica del Barça no és cap secret. La "gestió nefasta" -així s'hi va referir Joan Laporta- de la junta presidida per Josep Maria Bartomeu s'ha fet més evident aquest dimecres després que la Lliga hagi fet públics els límits salarials dels clubs de primera divisió per a la temporada 2021/2022. El club blaugrana es troba en setena posició, amb 97 milions d'euros, i només supera a l'Espanyol per 20 milions.

En concret, els diners que el Barça pot destinar a pagar els sous de la primera plantilla disminueix en gairebé 285 milions d'euros, passant dels 382,71 de la temporada passada als 97,942 actuals. Per fer-se una idea de la magnitud de la situació econòmica, qui té més pressupost, el Reial Madrid, se situa en els 739 milions d'euros -gairebé 300 més que la temporada passada-.
 

Els límits salarials de la Lliga per a la temporada 21/22 Foto: Europa Press


Per sobre del club blaugrana, a més, també tenen més límit salarial el Sevilla, l'Atlètic de Madrid, el Vila-real, la Reial Societat i l'Athletic Club de Bilbao. L'Espanyol és el primer club per sota dels blaugranes, amb un marge salarial de 77,873 milions d'euros. Amb les dades sobre la taula, tot i que la Lliga afirma que sí que era possible, es fa evident com n'era de complicada la continuïtat de Leo Messi i la possibilitat de tancar nous fitxatges.