Mor Antonio Gasset, referent històric de la crítica de cinema a la televisió

Director i guionista, va llançar-se a la fama en presentar el programa de RTVE "Días de cine"

Antonio Gasset, en una intervenció a «Días de cine»
Antonio Gasset, en una intervenció a «Días de cine» | RTVE
29 de setembre del 2021
Actualitzat a les 15:20h
El director, guionista, presentador de televisió i periodista Antonio Gasset ha mort aquest dimecres a l'edat de 75 anys. Conegut per ser una de les veus cinèfiles més importants dels últims temps, Gasset és immensament conegut i reverenciat pels seus 12 anys al capdavant del programa Días de Cine de Radio Televisió Espanyola (RTVE). Va ser el responsable de l'etapa més brillant de l'espai cinematogràfic, que el va catapultar en ser un dels referents per a molts dels amants del setè art de tot l'Estat.

Tot i ser conegut pel seu rol com a crític de cinema, presentador de televisió i periodista, Gasset va arribar a formar part de diversos repartiments de pel·lícules posteriors a la Transició. Nascut en una família il·lustre, és nebot del filòsof José Ortega i Gasset. La seva tasca com a divulgador de cinema ha estat la referència per a desenes de nous crítics de tot l'Estat, que citen la tasca educativa i lúdica de Gasset en la seva passió pel cinema.


El seu humor àcid i la seva picaresca, sumat al seu to i a les seves píldores, han convertit Gasset en una referència en el món de la crítica però també en una icona de mems que van catapultar programes com Alguna Pregunta Més? de TV3.