Les 20 millors ciutats del món per viure (amb Barcelona per sobre de Madrid)

La revista Time Out destaca l'oferta cultural i de restauració de la capital catalana i la situa per sobre de Madrid

La nòria del Tibidabo de Barcelona, amb la ciutat de fons
La nòria del Tibidabo de Barcelona, amb la ciutat de fons | Ajuntament de Barcelona
Lluís Girona
28 de setembre del 2021
Actualitzat a les 19:07h
Barcelona es troba entre les vint millors ciutats per viure aquest 2021, segons un rànquing de la prestigiosa revista turística Time Out. Per elaborar la llista, la revista té en compte opinions dels seus corresponsals a tot el món i recull un total de 27.000 entrevistes fetes a diferents ciutats. A més, també s'analitza el sentit de comunitat i l'oferta cultural, l'oci, la vida nocturna i els restaurants de cada destinació.

De la capital catalana, que es troba en catorzena posició, Time Out destaca tant la seva oferta cultural com el seu "menjar i beguda". De Madrid, que es troba per darrere de Barcelona en divuitena posició, se'n valora la seva capacitat per a fomentar la interacció social: "És una de les ciutats del món on més fàcil és fer amics", assenyala la revista.

Pel que fa a la resta del rànquing, la ciutat millor valorada per viure-hi és San Francisco, als Estats Units. Entre els aspectes que destaquen de la ciutat californiana, hi ha la gestió de la pandèmia i la seva alta taxa de vacunació contra la Covid-19. El podi el completen dues ciutats europees: Amsterdam i Manchester.

De la capital dels Països Baixos, la revista destaca la seva fama de ciutat verda, mentre que de la ciutat del Regne Unit se'n ressalta el seu "esperit de resiliència" i del fet que "han aconseguit renéixer basant-se en la cultura, l'oci i el seu sentiment de comunitat". Aquesta és la llista completa de les 20 millors ciutats del món per viure-hi.


1. San Francisco (Estats Units)
2. Amsterdam (Països Baixos)
3. Manchester (Regne Unit)
4. Copenhaguen (Dinamarca)
5. Nova York (Estats Units)
6. Mont-real (Canadà)
7. Praga (República Txeca)
8. Tel-Aviv (Israel)
9. Porto (Portugal)
10. Tòquio (Japó)
11. Los Angeles (Estats Units)
12. Chicago (Estats Units)
13. Londres (Regne Unit)
14. Barcelona (Catalunya)
15. Melbourne (Austràlia)
16. Sydney (Austràlia)
17. Xangai (Xina)
18. Madrid (Espanya)
19. Mèxic DF (Mèxic)
20. Hong Kong (Xina)


Arxivat a