La Moncloa surt al pas de la polèmica: «La comissaria de Via Laietana va ser un lloc de repressió i tortura»

La portaveu del govern espanyol matisa les paraules del número 2 d'Interior i diu que va voler "posar en valor el paper de la Policia Nacional" a Espanya, Catalunya i Barcelona

La comissaria de la Via Laietana durant les protestes d'aquests dies
La comissaria de la Via Laietana durant les protestes d'aquests dies | ACN
28 de setembre del 2021
Actualitzat a les 20:05h
El govern espanyol ha dit que la comissaria de Via Laietana va ser un lloc "de repressió i de tortura" i ha dit que l'executiu treballa per "dignificar la memòria democràtica" d'Espanya i també d'aquelles persones que han estat "perseguits" i van patir la dictadura. La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha dit que el número 2 d'Interior va voler "posar en valor el paper de la Policia Nacional" a Espanya, Catalunya i Barcelona. D'aquesta manera, la Moncloa ha intentat tancar la polèmica oberta per les paraules ahir del secretari d'estat de seguretat, Rafael Pérez Ruiz, en el dia de la Policia, que es va fer ahir a la capital catalana.

El número 2 d'Interior va assegurar dilluns que la seu central de la Policia Nacional a la Via Laietana de Barcelona "ha estat i és un símbol de servei públic des de la qual diverses generacions de policies han contribuït i continuen contribuint a enfortir la democràcia". Pérez Ruiz també va afirmar que la Policia Nacional és una de les institucions més valorades pels ciutadans i s'ha mostrat convençut que els catalans agraeixen la seva feina "abnegada i silenciosa". Aquí podeu recuperar el moment: Les paraules de l'alt càrrec del Ministeri d'Interior van indignar ERC, que ha demanat la dimissió de Pérez Ruíz. Aquest dimarts, el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha advertit el PSOE que "provocacions" com aquesta afecten la bona salut de la taula de diàleg. Rufián ha afirmat que va traslladar el malestar d'ERC al ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, i ha recordat que els republicans demanen la "dimissió o rectificació" del secretari d'Estat que al seu entendre considera que "les hòsties" i les tortures a Via Laietana "són un servei públic".

Els comuns també han mostrat el seu malestar per les polèmiques declaracions del secretari d'estat. En Comú Podem ha demanat al ministre de l'Interior una rectificació del seu número dos. Gerardo Pisarello, ha reclamat una "correcció" d'aquestes paraules "desafortunades". També ha afirmat que són declaracions que esborren "la història de violència" de la comissaria i ha reclamat convertir-la en un museu de la memòria antifranquista.