​La UEFA retira les sancions al Barça, Madrid i Juventus per la Superlliga

L’ens europeu acata la resolució d’un jutge espanyol però alerta que es manté ferm i que no permetrà projectes d’aquest tipus

Alexander Ceferin, president de la UEFA
Alexander Ceferin, president de la UEFA | Europa Press
Pere Pratdesaba
28 de setembre del 2021
Actualitzat a les 7:46h
La UEFA ha anunciat aquest dilluns que ha arxivat els expedients disciplinaris oberts contra el Barça, el Reial Madrid i la Juventus per la Superlliga, tal com li havia sol·licitat el jutge espanyol Ruiz de Lara. D'aquesta manera, ha anul·lat també les sancions contra aquests tres clubs. 

L'organisme presidit per Alexander Ceferin ha actuat sobre la botzina, ja que el jutge havia donat cinc dies de marge per acatar les seves ordres, un marge que finalitzava aquest dimarts. La UEFA, en cas de no haver-ho fet, s’arriscava a que el seu president fos processat per un presumpte delicte de desobediència. 

A més, l’organisme europeu també haurà d’anul·lar les multes de caràcter econòmic que va imposar a la resta dels equips que van iniciar la Superlliga: Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Arsenal, Tottenham, Inter, Milà i Atlètic de Madrid.

Així, la UEFA ja no prosseguirà els procediments legals contra el Reial Madrid, el Barça i la Juventus de Torí, els tres clubs "supervivents" dels 12 inicials que van fundar la Superllliga. L'ens europeu, però, ha advertit que manté la seva ferma posició davant d'aquest projecte o d'altres similars que posin en risc l'estabilitat del futbol europeu i que no els permetrà.
 
Arxivat a