internet

8 trucs desconeguts amb què t'estalviaràs temps quan cerquis per Google

Repassem els diferents trucs que et faran més fàcil buscar pel navegador més famós d'Internet

per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 27 de setembre de 2021 a les 16:20 |
Google, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Google fa aquest dilluns 23 anys i molts usuaris encara no saben com treure'n el màxim profit. I és que el buscador més famós d'Internet amaga diversos secrets per fer-nos les cerques més fàcils. Repassem a continuació els trucs de Google per estalviar-te temps quan fas una cerca.

1. El poder de les cometes ("")


El primer dels trucs és molt senzill. Si buscant qualsevol paraula al navegador, s'escriu entre cometes (""), apareixeran només els resultats que contemplin exactament el que s'ha escrit, i en el mateix ordre.

D'aquesta manera, doncs, s'exclouran tots els resultats que incloguin només alguna de les paraules de la frase. I és que quan fem una cerca normal des de Google, que contingui més d'una paraula, molts cops s'ofereixen resultats que inclouen només una de les paraules.


2. Un guionet (-) per ometre resultats


Un altre truc ben simple per filtrar els resultats. Si afegim un guionet (-) abans de qualsevol paraula, ometrà els resultats que la incloguin. Per exemple, si volem cercar temes sobre salut, però no volem que estiguin vinculats al coronavirus, podem escriure "salut -coronavirus" i no apareixeran informacions que continguin la paraula "coronavirus". És important afegir el guionet just abans de la paraula que es vol excloure, com apareix a l'exemple.


3. Dos punts (..) per buscar intervals


Aquest truc serveix per acotar intervals, com per exemple de temps o de preu. Si es volen buscar, per exemple, pel·lícules de la saga James Bond publicades en uns anys concret, ho escriurem de la següent manera: "James Bond 2006..2010".

De la mateixa manera passa amb els preus. Per exemple, si volem comprar-nos un ordinador portàtil però tenim un pressupost establert de 300 a 600 euros, escriurem "ordinador portàtil 300..600 euros" i Google només filtrarà pels ordinadors que tinguin aquest preu.

4. Busca només en un sol lloc web


En aquest cas, el truc servirà per trobar enllaços publicats en un lloc web concret. Això es fa escrivint la paraula "site" després d'un terme en concret i abans de l'enllaç d'un lloc web. Per exemple, si a NacióDigital volem buscar notícies sobre les eleccions a Alemanya, escriurem "eleccions Alemanya site:naciodigital.cat"

5. Resultats sobre una localització determinada


Google també permet buscar resultats sobre un tema que ha passat en una ubicació en concret. Això pot servir si volem localitzar notícies d'un lloc molt específic, per exemple. Per fer-ho, caldrà escriure la paraula "location" seguida de dos punts (:), abans d'incloure el lloc concret.

Per exemple, si volem cercar informacions sobre la detenció i l'alliberament de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, una forma més senzill de trobar-les seria escrivint: "Carles Puigdemont location:Sardenya, o location:l'Alguer".

6. Utilitzar | per cercar entre dos resultats


Es tracta de la manera de buscar dos resultats a la vegada de forma independent. Per exemple, si volem conèixer informacions sobre els Estats Units i el Canadà, però de forma individual, escriurem "Estats Units | Canadà".

D'aquesta manera apareixeran informacions per separat dels dos països. Si es busqués sense aquesta barra (que es fa amb Alt Gr+1), apareixerien resultats de les relacions entre els dos països. La funció d'aquesta barra també es pot fer amb la paraula "or" entre els dos termes de la cerca.

7. Revisar l'estat d'una empresa a la borsa


Aquest truc està clarament més enfocat a inversors o economistes. Google permet consultar l'estat d'una empresa a la borsa amb una sola paraula. Caldrà escriure "stock:" i a continuació la companyia de la qual vulguem conèixer la seva situació a la borsa.

8. Filtrar pel format del text


L'últim dels trucs de Google serà força útil per treballs acadèmics. I és que es tracta d'un terme que permet filtrar pels diferents formats de text. Per exemple, si estem recollint informació sobre la història de l'Afganistan i volem que apareguin documents pdf, escriurem "història Afganistan filetype:pdf"

Altres notícies que et poden interessar


​​​

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Arxivat a:
Tecnologia, Google, cerca
Participació