Puja a 66 el nombre de detinguts pels aldarulls en el macrobotellot de Barcelona

La causa està oberta pels delictes de desordres públics, atemptat contra agents de l'autoritat i danys

Dos joves, cremant una moto en el macrobotellot de dissabte
Dos joves, cremant una moto en el macrobotellot de dissabte | ACN
28 de setembre del 2021
Actualitzat a les 6:54h
Un total de 66 persones han estat detingudes pels aldarulls en el macrobotellot a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona la matinada de dissabte passat, segons la xifra actualitzada que ha facilitat el cos dels Mossos d'Esquadra. Del total, 19 persones eren menors d'edat i han passat a mans de la Fiscalia de Menors. Dels altres 47, aquest dilluns han passat a disposició judicial 19 persones, i almenys 12 han sortit en llibertat provisional, en una causa oberta, entre d'altres, pels delictes de desordres públics, atemptat a l'autoritat i danys.

A més, 13 detencions han quedat sense efecte a l'espera de ser citats per l'autoritat judicial. La resta de detinguts es preveu que passin a disposició judicial aquest dimarts.

Els 12 detinguts que han quedat en llibertat ho han fet sense sense cap mesura cautelar. Tots ells han quedat a disposició del jutjat per comparèixer sempre que siguin requerits.

La nit de dissabte va estar marcada per un macrobotellot a la plaça Espanya de Barcelona que va agrupar 40.000 persones. Va haver aldarulls, destrosses, una vintena de detinguts i tretze ferits, i també s'està investigant la denúncia d'una agressió sexual. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va ser molt crítica amb els fets i els Mossos i la Guàrdia Urbana van haver de reforçar els operatius. Diumenge, el botellot es va traslladar al Bogatell.

Aquest dilluns, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat no vincular delinqüència amb joventut. Són actituds i situacions, ha dit, que s'han de "separar". De tota manera, ha assegurat que els Mossos perseguiran els fets delictius perquè no quedin impunes i ha fet una crida a "reflexionar" sobre el model d'oci nocturn.