Les escoles amb lideratge milloren la qualitat i el benestar dels alumnes | Fundació la Caixa
Branded content

L'alegria de tornar a classe amb material escolar nou

Més de 20.000 infants i adolescents de Catalunya en situació de vulnerabilitat estrenen material escolar gràcies a la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank

per NacióDigital
Les escoles amb lideratge milloren la qualitat i el benestar dels alumnes | Fundació la Caixa
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La majoria d'infants i adolescents aprofiten el nou curs per renovar el material: és el temps d'estrenar colors, bolígrafs i llibretes gastades o plenes. Tanmateix, pels menors que viuen en llars vulnerables és quasi missió impossible.

Davant les grans dificultats generades per la pandèmia, la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank, a través de la seva Acció Social, han fet una acció conjunta per dotar més de 126.000 kits de material escolar a infants i adolescents. L'acció arriba a 20.300 menors a Catalunya: 18.095 a les comarques de Barcelona, 936 a les de Girona, 1.062 més a la demarcació de Lleida, i 892 a Tarragona.

Amb tres modalitats diferents per adaptar-se a cada cicle educatiu (preescolar, primària i secundària), els kits estan formats per una motxilla i un contingut que varia per a cada franja d’edat i que pot incloure un estoig (amb bolígraf multicolor, llapis, goma d’esborrar i maquineta), llapis de colors, retoladors fluorescents, una llibreta A4, un joc de regles, un compàs, una calculadora científica i fundes d’arxivador ecològiques.


Aquests lots s’han distribuït per les més de 400 entitats socials que desenvolupen el programa CaixaProinfància als seus territoris, amb la implicació de centres educatius, administracions públiques i la xarxa d’oficines de CaixaBank.

CaixaProinfància, el programa de la Fundació ”la Caixa” dirigit a llars en situació de vulnerabilitat, afegeix aquesta acció a les ajudes que durant el curs proporciona a més de 60.000 infants i adolescents d’arreu de l’Estat en forma de diferents serveis de reforç educatiu, oci i lleure, tallers i assistència psicològica, com també de material escolar, ulleres i alimentació.

Per una tornada a l’escola amb més oportunitats


Un de cada tres infants de l'estat espanyol viu per sota del llindar de pobresa, heretada de pares a fills. Aquesta situació no solament es tradueix en una manca de recursos econòmics, sinó en la dificultat de disposar dels recursos necessaris per accedir a una educació de qualitat. Aquesta realitat s’ha vist agreujada per la crisi social i econòmica de la Covid-19, que afecta llars que fins ara tenien una certa estabilitat i que inesperadament s’han trobat en circumstàncies més difícils, cosa que ha generat que més menors estiguin en risc de vulnerabilitat.

Per això aquest any és més important que mai l’aportació del programa CaixaProinfància, que, a més de lliurar els kits de material escolar, al llarg de tot el curs facilita diferents ajudes socioeducatives a famílies vulnerables, com ara reforç escolar o estudi assistit, activitats d’oci i lleure, suport psicomotor, atenció logopèdica i equipament escolar.
 

El programa treballa des de fa més de tretze anys amb la premissa que les condicions de l’entorn, com ara la salut, l’organització familiar o la xarxa social, influeixen directament sobre els processos d’aprenentatge i l’escolarització, de manera que els infants i adolescents que viuen en contextos fràgils tenen més dificultats per assolir l’èxit escolar.

Els serveis de CaixaProinfància busquen desenvolupar les competències bàsiques de cada participant, millorar els hàbits d’estudi, promoure l’autonomia en l’aprenentatge, incrementar les expectatives davant la possibilitat d’èxit i impulsar els resultats acadèmics o el rendiment escolar. Amb tot això també s’espera millorar l’autoestima del menor i enfortir els seus processos de socialització i inclusió social.


AMB EL SUPORT DE
 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

Participació